Raskest liiklusõnnetusest, mis juhtus Leigri külas Käina-Hüti tee 10. kilomeetril, teatas häirekeskusele kella 15.50 paiku juhuslik mööduja.

Politsei tuvastas, et esialgsetel andmetel sõitis 90 km/h kiiruspiirangu alal Käinast Puski suunas liikunud sõiduauto Jeep Grand Cherokee teelt välja kraavi, kus paiskus katusele. Avariisse sattunud sõidukist alguse saanud tulekahju levis maastikule, mistõttu tuli päästjatel ja politseinikel sõiduki juurde pääsemiseks esmalt autot ümbritsevad leegid kustutada. Sõiduk oli sedavõrd deformeerunud, et selle uste avamiseks oli tarvis päästjate eritehnikat. Sõiduautost avastati mehe surnukeha. Politsei tuvastas, et tegu on auto omaniku, 47-aastase kohaliku mehega, teatas PPA pressiesindaja Kerly Virk.

Sündmuskohal töötanud Kärdla patrullpolitseinik Juta Lepvalts kirjeldas, et tee- ja ilmaolud õnnetuspaigas olid head. "Õnnetus juhtus sirgel kuival kruuskattega teel, mida ühelt poolt palistab mets ja teisalt raiesmik. Sündmuskoha vaatlusel ei tuvastatud olulisi tegureid, mis võinuks autojuhi nähtavust märkimisväärselt piirata," ütles ta. Küll selgitati, et enne kraavi paiskumist oli sõiduauto vastassuunda kaldunud, juht püüdnud pidurdada, kuid õnnetusse sattumist ei õnnestunud juhil paraku siiski vältida. Juhi kainus selgitatakse ekspertiisi käigus.

Patrullpolitseinik Juta Lepvalts ütles, et õnnetuse üks põhjustest võib seisneda teeoludele mittevastavas sõidukiiruses. "Enamasti on teelt väljasõidud tingitud sellest, et juht hindab oma võimeid antud oludes üle ning sõidukiirus pole oludele vastav. Ka kogenud autojuhid ei tohi hõredama liiklusega teedel ja liigse enesekindluse najal auto juhtimist iseeneslikult võtta. Auto juhtimine on tegevus, mis nõuab igakülgset tähelepanu ja liikluses kokkulepitud reeglite järgimist," rõhutas ta.

Tänavu on Eestis liiklusõnnetustes hukkunud 18 inimest, mullu samal perioodil 23 inimest.

Jaga
Kommentaarid