Näiteks käis Tarankovi matustel 90ndate krimirubriikide antikangelane Boriss Malinovski. Viimasel ajal peamiselt poksitreenerina tegutsenud Malinovski nimi käis 90ndatel meedias korduvalt läbi erinevate kuritegudega seoses. Näiteks mõisteti ta 1996. aastal väljapressimiste ja relva ebaseadusliku omamise eest seitsmeks aastaks vangi. Mees vabanes kohtulahingute tulemusena aga juba paar aastat hiljem ning 1999. aastal üritati teda ennast Tallinna Vene kultuurikeskuse piljardisaalis tappa, kui 25-aastane mees teda kaks korda tulistas. Viimase 10-15 aasta jooksul pole Malinovski enam kuritegeliku tegevusega laiema avalikkuse ette eriti sattunud ning ta ajavat erinevate väidete kohaselt Narvas endiselt vaikselt äri.

Nikolai Tarankovi matused 22.september 2016

Veel võis matuseliste seas kohata kunagist allilma meest nr. 2 ehk Slava Gulevitšit alias Slava Kemerovskit (pildil keskmine). Vjatšeslav Gulevitši kohta kirjutas Eesti Ekspress kümmekond aastat tagasi, et tegu on Eesti mõjukaima ja ohtlikema ehk Kemerovo jõugu liidriga. Legendid 1990. aastatest räägivad, et Gulevitš olla mitmel puhul Tarankovi eest n-ö dzotile viskunud ja nii bossi lugupidamise teeninud. Kui Tarankoviga peaks midagi juhtuma või kui ta peaks taanduma, saab Gulevitšist allilmapealik, kirjutas krimiseltskonnaajakirjandus toona.

Aga siis lõi Kemerovo Slavaks kutsutud Gulevitšil närv mustaks ja ta läks isiklikult ühelt kommersandilt raha välja pressima, ehkki seisuse kohaselt poleks pidanud seda tegema. Gulevitš sattus kohtu alla ja viieks aastaks trellide taha. Nüüd on ta jälle vabaduses ja väidetavalt tegutsevad Gulevitš ja Kemerovo poisid tänaselgi päeval. Kuuldavasti seda Tallinna vanalinna joogi- ja toitlustusäris.

Märkimist väärib kindlasti veel ka allilma eksliidriks peetav Oleg Lvov, keda samuti võis matustel märgata. 90ndatel Keskturul Norra kalatoodetega äritsenud Oleg Lvovi peeti toonase allilmahierarhia tähtsuselt teiseks meheks ning rikkaimaks allilmameheks. Suurem osa tema ärist olevat olnud välismaal, näiteks Hispaania päikeserannikul. Lvovi restoranis Pae tänaval einestas profipoksi maailmameister Lennox Lewis, kui aastal 2002 imelikul kombel Eestisse sattus. Lvovi üritati 2000. aastal vahele võtta sarnaselt kurikuulsale maffiabossile Al Caponele maksudega, kui keskkriminaalpolitsei süüdistas teda tulumaksu maksmata jätmises.

Lvov on pildil mees, kes sonimütsi käes hoiab:


Kaamera ette sattus ka Jevgeni Kolesnikov. 1987. aastal poksis Eesti meistriks tulnud Kolesnikovi peeti Tarankovi lähimaks abiliseks, kes olevat aidanud allilma rahaasju korraldada. Kolesnikovile kuulus riigi tugevaim, Karl Lemani poksiklubi, millega on ta seotud tänagi. Aastaid tagasi teenis ta head raha Marlborod ja teisi menukaid tubakatooteid vahendanud firmaga Bankend Eesti. Viimasel ajal seostataks teda aga Tallinna reisisadamas asuva kahtlase mainega kaubanduskeskuse SadaMarket omanikeringiga. Samuti ajavat ta aktiivselt äri Moskvas.

Kolesnikov pildil paremal seisev mees:


Tarankovi matustel võis samuti märgata 90ndatel krimirubriikidest tuntud Aleksandr Makušinit. Sarnaselt paljudele allilmategelastele poksiga tegelenud Makušinit peeti kunagi muuseas ka üheks võimalikuks meediaärimehe ning allilmaga seotud Vitali Haitovi poja Mariani tapjaks. Nimelt tagandati Makušin toona väidetavalt ühiskassa juhatusest ning Marian sai tema positsiooni ühiskassa juhtgrupis ja seega ihkas väidetavalt Makušinit kui temast liiga palju teadvat meest kõrvaldada. Aleksandr Makušin jõudis aga ette ning laskis Marian Haitovi tappa, oli tollal liikvel olnud versioon. Viimasel ajal jõudis Makušin avalikkuse ette seoses 2009. aset leidnud kriminaalasjaga, kus mõisteti nn Jokkeri jõugu tegudes ehk Bulgaaria firmalt kolme miljonit krooni väljapetmises osalemise eest süüdi.

Tähelepanelikumale lehelugejale hakkas matustel silma ka kurikuulsa Meelis Lao kohaolek. Kriminaalkorras korduvalt süüdi mõistetud Laod peeti Eesti allilma üheks liidriks. Avalikkuse ette on jõudnud mitmed püüdlused teda konkurentide poolt kõrvaldada. Nimelt oli Lao väidetavalt Mait Metsamaa ja Vadim Polištšukiga koos tapmisnimekirjas ja on üle elanud mitu tapmiskatset. Pärast 90ndaid on Lao olnud kohtu ees seoses omavoliga, maksukuritegudega ning avaliku korra raskes rikkumises. Esimese ja viimase väidetava teo eest Lao erinevatel põhjustel karistada lõpuks ei saanud. Lao on ka üks väheseid allilmaga seostatud isikuid, kellel olid avalikud sidemed poliitkutega ning kes üritas ka ise poliitikas karjääri teha.

Matustel võis näha ringi liikumas ka meedias "salapäraseks eestlaseks" tituleeritud Toomas Erm Wilson ehk Konksu-Tomi. 2000ndate alguses kirjutas Ekspress, et Wilson on politsei ja meedia väitel ainus eestlane organiseeritud kuritegevust kureerivas ühiskassas. Wilsonit peeti samuti Kemerovo rühmituse üheks liidriks juba ajast, mil ta istus väljapressimiste eest kinni Rummu vanglas koos grupeeringu liidri Vjatšeslav Gulevitšiga. Oma esimese kuriteo sooritas 1966. aastal sündinud Wilson ajakirjandusele teadaolevalt juba 16aastasena, kui ta koos teismeliste sõpradega peksis Rahumäe kalmistu juures läbi end palgapäeval vinti võtnud mehe ning röövis tollelt ligikaudu 200 rubla. Kannatanu sai käeluumurru ja tõsise näovigastuse. Sarnaselt teistega on Wilson hoidnud viimasel kümnendil madalat profiili.

Wilson on pildil olev mees vasakul (hoiab kätt rinnal):


Eesti allilma ajaloo ühelt suurimalt matuselt ei puudunud ka viinaärimees Igor Savenkov, keda ennast üritati vaid mõned aastad tagasi mõrvata. Savenkov, kes muide on 90ndatel korra ka süüdi mõistetud ja seda varastatud täispiimaasendaja ostmise eest, kuulus veel tosin aastat tagasi Eesti ärieliiti. Oma Tartu maantee büroos toonast juhtivat venekeelset ajalehte Molodjož Estonii välja andnud ärimees kontrollis Onistari viinavabrikuga kolmandikku siinsest viinaturust, omades riigi ainukest piiritusetehast Rakveres ja Moes. Samuti kuulus Savenkov jalgpallimeeskonna Levadia omanikeringi. Käsikäes Paldiski endise linnapea Jaan Möldriga määras ta sajandi alguses selle väikelinna ja Paldiski Põhjasadama käekäiku. 2009. aastal läks Onistar pankrotti, sest tema varade väärtus ei katnud isegi poolt ligi miljoni euroni ulatunud kohustustest. 2012. aasta augustis leiti Tartu maantee 53 maja juurest Savenkovi sõiduauto alt lõhkekeha. Savenkovi tapmiskatses on praeguseks süüdi mõistetud Ralf Miller ja Sergei Starõhh.

Savenkov on prillide ja sinise jopega mees keskel trepil:

Matusepiltidelt võib leida ka alles hiljuti aalilmaliidri Assar Paulusega koos süüdi mõistetud Rünno Kristjuhani. Ajakirjanduse väitel oli Kristjuhan 2000ndatel Hispaania eestlastest (kurjategijate) koloonia ühe juhi Tuuksami sõber ja parem käsi. Kristjuhan sai laiemalt tuntuks, kui kakles 1999. aastal Kihnu sadamakõrtsis tollase kõrge Tallinna linnaametniku Rene Kuulmanniga. Pärast seda süüdati Kuulmanni autod ja tema isa jaht. Lisaks oli ta ka hiljem kohtu all ühe jõhkra mõrva sooritamiseks relva andmises. Kõige hiljutisem süüdimõistmine pärineb Kristjuhanil vaid paari nädala tagant, kui Harju maakohus tunnistas ta koos Assar Pauluse ja teiste kambajõmmidega erinevate kuritegude eest süüdi ja mõistis liitkaristuseks ligi kolmeaastase tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga.

Kristjuhan on soniga mees, ilma prillideta:


Lisaks eelpool mainitud isikutele oli erinevate allikate sõnul loomulikult suure hulga matuseliste seas ka väiksema kaliibriga kurjategijaid, aga ka inimesi, kellel seos kuritegeliku maailmaga puudub. Kuna Tarankov oli aktiivne spordimaailmas ja ka teistest valdkondades, siis arusaadavalt tekkis tal ka neis valdkondades palju sõpru ja tuttavaid.

Lisaks võis kindlasti juhtuda, et mõni nö allilma tegija ei jäänud fotosilma ette või siis jäi ta Delfi allikatel kahe silma vahele.

Samuti oli Valgevenest pärit Tarankovile tulnud viimast korda austust avaldama inimesi Venemaalt, Valgevenest ning ka kaugemalt ida poolt.

Vaata ka kogu galeriid matustel käinud inimestest: