Eile kell 21.16 teatati häirekeskusele, et Lootsi 13 asuva D-terminali kolmandal korrusel tundsid reisijad kurgus ja silmades kipitust ning tekkisid köhahood. Terminalis viibinud inimesed evakueeriti õue, kus enamiku enesetunne paranes. Üks naine toimetati haiglasse kontrolli, kiirabitöötajad teostasid kontrolli sündmuskohal 13 soovijale, nende hulgas kolmele päästetöötajale ja sadama töötajatele, teatas Põhja päästekeskuse pressiesindaja.

Erikeemiatalituse hilisõhtul ja öösel tehtud mõõtmised midagi ei tuvastanud. Terminali ruumid tuulutati. Reisijad lubati laevale öösel kella 00.07 ajal autoteki kaudu.

Erikeemiatalitus kordas mõõtmisi täna hommikul ning kuna midagi ohtlikku ei leitud, siis jätkub töö sadamas tavapärases rütmis. Erikeemiatalitus teeb täna loodetavasti kindlaks, mis aine inimestel halva enesetunde põhjustas.

Enne kui päästjad pole välja selgitanud, mis ainega tegu, ei saa öelda, kust see võis terminali ruumidesse jõuda. "Kui sealt oleks midagi leitud, saaks seda uurima ka hakata. Praegu ei ole sealt midagi leitud," täpsustas PPA Põhja prefektuuri pressiesindaja Olja Kivistik.