“Loomulikult olen ise süüdi, kes siis veel?,” kinnitas ka bussijuht Meie Maale. “Aga tagajärjed võinuks olla palju hullemad, kui buss oleks kummuli keeranud suure liikumise pealt. Õnneks oli teelt väljasõidu hoog juba väike, kui buss vasakule küljele vajus.”

Kruusatee oli väga hea, kuni ootamatult tuli lahtise kruusaga järsk kurv, mis võttis bussi libisema ja teelt välja kraavi viskas,” meenutas 36 aasta pikkuse staažiga bussijuht. “Ega lahtisel kruusal suurt kiirust vaja polnudki, et buss käest ära läheks. Ja kui läks, oli 12 tonnist bussi ja umbes 3 tonni kaaluvaid reisijaid ja nende pagasit juba võimatu teel hoida.”

Vigastusteta pääsenud bussijuht sai enda sõnul toimunust sügava šoki. “Ma värisen praegugi veel ehmatusest, sest vastutus inimeste elude ees on suur. Mul on juhtunust väga kahju,” rääkis bussijuht, kellel politsei õnnetuse järel joovet ei tuvastanud.

Kergemate vigastustega ja ehmatusega pääsenud Triin Tommingas lausus, et paljud Eesti rahvusraamatukogu koorilauljad tukkusid õnnetuse hetkel. Seetõttu tuli avarii neile ootamatult ning põhjustas ka suuremaid vigastusi.

Ühe teise, tõsise kaelavaigastuse saanud reisija sõnul põhjustas samuti õnnetuse liiga suur kiirus.

Laupäeval kella kolme ajal päeval Salme vallas Toomalõuka küla lähedal toimunud õnnetuse tagajärjel toimetati Kuressaare haiglasse 30 bussis olnud inimesest 26.

Eile lõuna paiku kirjutati kõik õnnetuses viga saanud lauljad, peale ühe, haiglast välja.