Keskkriminaalpolitsei pidas eelmise aasta 3. aprillil kinni TLT juhatuse liikme Alar Urmi, bussiliiklusteenistuse direktori Andres Herkeli, bussiremonditöökodade juhi Hannes Erbseni ning bussiremonditöökodade asejuhi Jaanus Vingi.

Vinki kahtlustatakse altkäemaksu võtmises, ülejäänud kolme riigihangete nõuete rikkumises ja eelise andmises. Peale nende peeti kinni veel kolm inimest, kes olid seotud TLT-le kaupade ja teenuste tarnimisega. Kriminaaluurimise all on TLT kasutatud busside hanked, mis kahtlustuse järgi olid hanketingimuste ja korruptsiooni kaudu suunatud konkreetsetele firmadele.

TLT esitas tänavu oktoobris kõigi nelja vastu tsiviilhagi summas 1,9 miljonit eurot. Tsiviilhagi seoti menetluses oleva kriminaalasjaga ja Boroditši sõnul otsitakse praegu võimalust kokkuleppeks. TLT hinnangul on mehed tekitanud firmale kahju 1,9 miljonit ja nüüd soovitakse kokkulepet, mis hüvitaks firmale võimalikult suure osa kahjust. Boroditši sõnul ootab TLT kõigilt neljalt solidaarselt kahju hüvitamist.

Boroditš ei osanud öelda, kuidas tsiliivaidluses kokkuleppe saavutamine võib mõjutada samas küsimuses käivat kriminaalmenetlust. Kui kokkulepet ei tule, läheb asi üldmenetluses kohtusse.

TLT teatas täna, et firma nõukogu esimees Kalle Klandorf pöördus politsei poole, et saada selgust, kas TLT sisejuurdluse käigus välja tulnud probleemid võivad osundada õigusrikkumistele.

TLT sisekontrolöri aruanne näitas Klandorfi sõnul, et vaatamata uuendustele ei ole kõik tehingud ja laoarvestus siiski läbipaistvad ning on ruumi kahtlustele, mille kontrollimise pädevust ei ole TLT-s ega Tallinna linnavalitsuses.

Boroditš selgitas, et uus kahtlus korruptsioonikahtlusega nelikut ei puuduta, vaid tegemist on uute tehingute ja nendega seotud kahtlustega.