Harju maakohtu otsusega määrati noormehele 15-päevane arest ja lisakaristusena võeti talt aastaks ära juhtimisõigus, teatas Põhja politseiprefrektuuri pressiesindaja.

29. novembril kella veerand kahe ajal öösel andis liiklusjärelvalvet teostanud Põhja prefektuuri liiklusteenistuse patrull Rannamõisa ja Keskpäeva tee ristmikul peatumismärguande mitmele sõidukile, kontrollimaks juhtide kainust. Hõbedane BMW, millel puudus tagumine registreerimismärk, eiras seda ning peatumise asemel lisas kiirust.

Tabasalus õnnestus BMW juhil politsei vaateväljast kaduda, kuid mõne aja pärast nägi politseipatrull sama sõidukit talle vastu sõitmas ning andis teise politseimärguande, mida sõidukijuht taas eiras. Rannamõisa tee ja Tallinna-Paldiski maantee ristmikul kaotas BMW juhitavuse, sõitis teelt välja lõhkudes ka bussiootepaviljoni ning peatus alles metsas. Noormees väljus autost ja üritas põgeneda metsa, kus politseinikud ta kätte said.

Kinnipidamisel selgus, et tegemist on 21-aastase Dmitriga, kellelt on varem juhtimisõigus ära võetud ja kes on korduvalt jäänud politseile vahele ning karistatud nii juhtimisõiguseta kui ka joobes sõitmise eest. „Ka sel korral oli juhtimisõiguseta sõidukijuht tarvitanud enne rooli istumist alkoholi, mis viitab sellele, et inimene ei anna oma tegudest endale endiselt aru,“ selgitas Põhja prefektuuri liiklusteenistuse juht komissar Sirle Pai.

„Kuna kinnipidamise hetkel väljendas noormees oma käitumisega rahulolu toimepandud teo üle, siis loodame, et arestimajas veedetud poole kuu jooksul suudab noormees siiski mõista, millega ta hakkama sai, ja teeb ka omad järeldused“, lisas komissar.

Harju maakohus karistas nädala alguses liiklushuligaani 15-päevase arestiga ning lisakaristusena määras juhtimisõiguse peatamise üheks aastaks.