Politsei algatas väärteomenetluse ja Harju Maakohtu eilse otsusega mõisteti mehele 20-päevane arest, teatas Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja.

Teisipäeval kella 15.20 ajal andis liiklusjärelvalvet teostanud politseinik Kotka tänaval peatumismärguande BMW 318-le, kuna auto kiirus oli 66 kilomeetrit tunnis, tuled ei põlenud ning parem suunatuli oli katki ja rippus auto küljes. Juht aeglustas ning tõmbas sõiduki tee äärde, ent kui politseinik hakkas juhiukse poole tulema, sööstis auto äkitselt kohapealt minema ning kihutas Pardi tänavale.

Kuigi politseipatrull sõitis talle kohe järele, sai põgeneja endale natuke edumaad. Mõni hetk hiljem jõuti autole järele, sest sõiduki kiirus oli väga väikseks muutunud. Selgus, et algselt mõningase edumaa saavutanud BMW liikus nüüd aeglasel kiirusel ja ilma juhita, kes oli jõudnud kurvilisel tänaval politseipatrulli silmist hetkeks kaduda ning pidurdamise järel autost välja hüpata. Mõne hetke pärast sõitis auto vastu elektriposti. Politsei asus autost välja hüpanud juhti kiiresti ümbruskonnast otsima. Kihutaja leiti mõne hetke pärast mahajäetud sõidukist paarkümmend meetrit eemal asuva elektrialamjaama alt, kuhu ta peitu oli pugenud.

Mehe isik tehti kindlaks ning juhtunu suhtes alustati väärteomenetlus. Selgus, et kinnipeetud 33-aastane Sergei on ka varem politsei huviorbiiti sattunud seoses lubadeta sõiduga. Kuna eelnevad karistused ei ole nähtavasti mehele seni piisavalt mõju avaldanud, otsustas Harju maakohus teda karistada 20-päevase arestiga.

„Juht on kohustatud peatuma, kui politsei selleks märguande annab,“ ütles Põhja prefektuuri Avariitalituse juht komissar Riho Tänak. „Lisaks sellele polnud mehel õigust sõidukit üldse juhtida. Sellise vastutustunde käitumise eest karistatakse otsustavalt ja karmilt,“ lisas Tänak.

Isikut, kellelt on sõiduki juhtimise õigus ära võetud, karistatakse seaduse rikkumise korral rahatrahviga kuni 300 trahviühikut või arestiga. Politsei peatumismärguande tahtliku eiramise eest karistatakse juhti rahatrahviga kuni 200 trahviühikut või arestiga või sõiduki juhtimise õiguse äravõtmisega kuni kahe aastani.