Täna kella 2.50 paiku juhtus liiklusõnnetus Õru vallas Jõhvi-Tartu-Valga maantee 195,4. kilomeetril, kus Läti registreerimisnumbriga reisibussi Neoplan 116 juhtinud Läti kodanik Alberts (sündinud 1955) ei tulnud libedate teeolude ja ebaõigelt valitud sõidukiiruse tõttu sõiduki juhtimisega toime. Seetõttu kaldus buss parempoolses kurvis vastassuunavööndisse ning sõitis teel välja kraavi ja vajus vasakule küljele, teatas Lõuna politseiprefektuuri pressiesindaja Delfile.

Bussis viibis 31 reisijat.

Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkusid sündmuskohal bussis reisijatena viibinud Läti kodanikud Vjaceslavs (s. 1985) ja Janis (s. 1953).

Tartu haiglasse toimetati ravile Maris (s. 1943).

Valga haiglasse toimetati ravile Andrejs (s. 1957), Ivars (s.1954), Ljudmilla (s. 1942), Askars ( s. 1961), Janis (s. 1959), Agris (s. 1980), Vladimirs (s. 1959), Lauris (s. 1981) ja Oskars (s. 1982).

Bussijuht oli kaine ja omas vastava kategooria sõiduki juhtimise õigust ning oli turvavööga kinnitatud.

Sõiduki rehvid vastasid nõuetele. Asfaltkate oli väga jäine ja libe.

Politsei rõhutab, et ei tohi alahinnata ilmastiku heitlikkust - tuleb arvestada teeolusid ja nähtavust ning valida kõige turvalisem ja ohutum viis liiklemiseks.

Öösel õnnetuskohal käinud ERRi korrespondent Ragnar Kond rääkis, et bussis olid Läti kalastajad, kes olid teel Peipsile. Bussijuht, kes oli õnnetusest pääsenud tõsisemate vigastuteta, oli juhtunus süüdistanud halba ja libedat teed.

„Päästjad tõid bussist välja kaks raskelt kannatada saanud inimest, teised lahkusid sõidukist iseseisvalt,“ ütles Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik Päevaleht Online’le.

Tema sõnul tuli hukkunute kättesaamiseks buss toestada ja üles tõsta, kuna kaks meest olid bussi alla kukkunud. "Nende kättesaamiseks tuli päästjatel bussi lõigata.“

Ühe bussi järel sõitnud inimese kirjelduse kohaselt kihutas buss ülilibedal teel, teatavad TV3 "Seitsmesed uudised".