Ööl vastu 31. oktoobrit üritasid Kaspar ja Oliver ärandada Kuressaares Veski tänavale pargitud Žigulit. Noormehed lükkasid auto esiti majast kaugemale, et seda siis juhtmete abil käivitada. Kuna see ei õnnestunud, jätsid noormehed auto sinnapaika. Auto kadumist märganud omanik läks seda jalgrattal otsima ja leidis oma sõiduki majast mitusada meetrit kaugemal. Mees teatas juhtunust politseile, kirjutab
.

Noormeestel oli aga jätkuvalt kange tahtmine autoga sõita ning juba samal ööl leidsid nad Tooma kaupluse parklast teise Žiguli. Kaspar lõhkus süüteluku ja käivitas auto.

Rooli istus Oliver ning noormehed hakkasid sihitult mööda Kuressaaret ringi sõitma. Smuuli kandist sõitsid nad Uuele tänavale ja sealt omakorda Lossi tänavale. Sinine Žiguli jäi silma politseipatrullile. Kuna politseile oli sel ööl ühest ärandamiskatsest juba teada antud, otsustas patrull auto igaks juhuks kinni pidada.

Kohe Žiguli ei peatunud ja politseinikud märkasid autos kahtlast sagimist. Kuna autoaknad olid udused, siis patrull roolisistujat ei näinud. Küll oli aga näha, kuidas juht sõidu ajal kõrvalistujale sülle hüppas. Auto sõitis ilma juhita edasi, seejärel hüppas keegi tagaistmele ning kaasreisija poolsest uksest väljus noormees, kes pistis jooksu.

Sel õhtul politseinikel põgenenud noormeest tabada ei õnnestunud. Auto tagaistmelt leidis politsei purjus Kaspari. Vaid mõned kuud enne Žiguli ärandamist oli nooruk seisnud auto purjuspäi juhtimise eest kohtu ees ja saanud tingimisi karistuse.

Eile küsis prokurör Kasparile kuus kuud vangistust ja palus täitmisele pöörata ka noormehele mullu augustis joobes juhtimise eest mõistetud karistuse. Kokku seega kaheksa kuud vangistust. Varem karistamata Oliverile palus prokurör mõista nelja kuu pikkuse vangistuse tingimisi 18 kuu pikkuse katseajaga.

Noormeeste kaitsjad palusid kohtualustele kergemat karistust. Kaspari kaitsja Harland Paas palus kohtul anda Kasparile oma käitumise parandamiseks viimane võimalus ja asendada vangistus ühiskondliku tööga.

Kaitsja sõnul ei pea ühiskond kannatama seda, et noored joovad ennast täis ja toimetavad teiste autode kallal, kuid tema väitel on Kaspar aru saanud, et tema kuritegeliku käitumise põhjustas alkohol, ning noormees on astunud samme, et sellest pahest loobuda.

Teise noormehe kaitsja Sulev Raudsepp palus Oliverile mõista rahalise karistuse tingimisi. Mõlemad noormehed ise kahetsesid oma tegu. Kohus langetab otsuse 18. märtsil.