Kui muidu oleks parklas seisvale autole sissesõitmine lahenenud kindlustusjuhtumina, siis Marko Asmeril tuli sellest aga hoopis suurem pahandus. Asmeri tegevus, kui ta sõitis oma Mercedes-Benziga Viimsis Delice toidupoe parklas seisnud Toyotale otsa, jäi silma tähelepanelikule kodanikule.

Eesti Ekspress kirjeldas, et kodanik parkis Asmeri kinni ja kutsus politsei. Kohapeale saabunud politsei tuvastas autoroolis istunud 32-aastasel Asmeril joobe ja toimetas ta jaoskonda. Täna täpsustas PPA pressiesindaja, et esialgsetel andmetel tuvastati Asmeril kriminaalne joove. Täpsete andmete väljaselgitamiseks viiakse läbi ekspertiis.

"Kõnealuse juhtumiga seoses on joobe tuvastamiseks teostamisel ekspertiis, mille tulemusena selgub, kas juhtumit menetletakse väärteo- või kriminaalkorras," selgitas prokuratuuri pressinõunik Kauri Sinkevicius. Kehtivaid väärteo- ega kriminaalkaristusi Asmeril ei ole. Kriminaalne joove on vähemalt 1,5-promilline joove, mis peaks endaga kaasa tooma kriminaalmenetluse. Vastavalt karistusseaadustikule karistatakse mootorsõiduki juhtimise eest joobeseisundis rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

"Ma ei saa mitte midagi kommenteerida, kuna menetlus (asjaolude selgitamine politseis - A.P.) käib. Ainukesed asjad, mis ma saan öelda: ma kahetsen intsidenti, seal läks kõik väga rahulikult, mingit põgenemist ei olnud. Rohkem ma ei saa lihtsalt kahjuks hetkel öelda," kommenteeris Asmer. Samuti ei saa Asmer kommenteerida ka reede õhtul toidupoe juures toimunut ning ka seda, miks ta taolises seisundis autorooli istus.

"Elu läheb edasi, ma lihtsalt kahetsen juhtunut sügavalt, aga kõik see ei ole nii dramaatiline, nagu kirjutatakse," sõnas ta.

Kunagine Briti F3 meister ja BMW Sauber F1 meeskonna varusõitja Asmer kasvatab praegu poegi ja aitab teisi kardisõitjaid ja vormelipiloote.

Asmer oli esimene eestlane, kes testis Vormel 1-autot. Ta sõitis Williamsi autoga. 2008. aastal osales ta Vormel 1 sarjas BMW Sauberi testisõitjana.