Ida-Virumaal, Narva-Jõesuu linnas, 27.07.2018 alguse saanud metsa- ja maastikupõlengu kustutustöödel ilmnes tänase päeva jooksul suuri probleeme kustutusvee varustusega. Kuna esialgselt Narva-Jõesuu hüdrantidest kustutusvee saamine tekitas kogu linna majapidamistest ja asutustes veevarustuse probleeme, otsustati vett varuda voolikuliinidega, pumbates vett Narva jõest, teatas päästeamet.

Voolikuliinid J.Poska tänaval tekitasid aga autojuhtide hulgas rahutut käitumist. Kõige enam oli probleemiks oodata oma järjekorda lubatud sõiduks ning voolikusilla ületamiseks. Selleks hakati otsima uusi lahendusteid sihtkohta jõudmiseks. Julgelt sõideti läbi piiranguala tähistavatest lintidest. Korduvalt sõideti üle vett täis voolikuliinide, mille tagajärjel voolikud läksid katki ning päästjatel tuli voolikuid parandada. Voolikute parandamise tõttu kustutustööd peatusid ning päeva jooksul oli põlenguala kustutamine peatatud kokku kolmeks tunniks. Liiklejatega tegelesid maanteel tublid politseiametnikud, kuid ka nendel ei olnud võimalusi kõiki teeotsi sulgeda.

Eelnevalt kirjeldatu ja tekkinud tuul oli aga tulekahjule soodne ning põlenguala suurenes seetõttu vahepeal umbes 8-10 ha suuruseks. Vaatamata raskustele suudeti siiski piirata tulekahju 5 ha-le. Sündmuses osalesid Iisaku, Jõhvi, Kohtla-Järve, Kiviõli, Sillamäe, Narva-Jõesuu, Narva päästjad päästetehnikaga ning Politsei-ja Piirivalveameti korrakaitsjad. Kustutustööd jätkuvad ka täna.

Liiklemisest 29.07.2018 Narva ja Narva-Jõesuu maanteel:

Alates kella 09:00 on võimalik sõita Narva ja Narva-Jõesuu vahelisel maanteel nendel mootorsõidukiga liiklejatel, kes suudavad mõistvalt suhtuda tekkinud olukorda, täidavad täpselt korrakaitsjate juhiseid ning ei ole probleemiks sõita üle voolikusildade ( J.Poska tänaval, Kudruküla- Kalda tn. ristmikul).

Narva-Jõesuu jõudmiseks või sealt lahkumiseks võib kasutada ka Narva-Narva-Jõesuu-Hiiemetsa maanteed Tallinn-Narva mnt - Narva-Jõesuu teeristi kaudu.

Infot ohutuks grillimiseks ja lõkke tegemiseks saab küsida ka päästeala infotelefonilt 1524.