Esimene eelistung kohtuasjas toimus Harju maakohtus 2. märtsil, kuhu süüdistatavaid kohale ei kutsutud, sest arutati korralduslikke küsimusi kaitsjate ja prokuröriga.

Täna vastas kohus 2. märtsi eelistungil esitatud taotlustele ning rahuldas muuhulgas taotluse Jaanus Kivimaa vahi alt elektroonilise valve alla vabastamiseks. Teiste kinnipeetavate tõkendeid kei muudetud.

Jaanus Kivimaad süüdistatakse kuritegelikku ühenduse kuulumises ja väljapressimmises.

Riigiprokuratuur saatis veebruaris kohtusse mahuka kriminaalasja, milles süüdistatakse kolme meest kuritegeliku ühenduse juhtimises ja 18 meest ning ühte naist kuritegelikku ühendusse kuulumises.

Kokku on süüdistuse saanud 26 inimest ja kaks ettevõtet.

Süüdistuse kohaselt juhtis Assar Paulus alates 2006. aasta algusest püsiva ülesannete jaotusega kuritegelikku ühendust, mille tegevus oli suunatud varalise kasu saamise eesmärgil nii narkokuritegude ja väljapressimiste kui ka majandusalaste ning isikuvastaste kuritegude toimepanemisele.

Kohtuasjas on süüdistaja riigiprokurör Kati Reitsak. Pauluse seltskonna üle mõistab õigust kohtunik Piret Liivo.

Kuritegeliku ühenduse juhtimine või sinna kuulumine, ühiskassa, inimkaubandus, väljapressimine, rahapesu on ainult mõned märksõnad, mis käivad läbi Assar Pauluse ja tema jõugukaaslaste kriminaalasjast.