Viru ringkonnaprokuratuuri poolt kohtusse saadetud kriminaalasjas on süüdistused kuritegeliku ühenduse moodustamises, sellesse kuulumises ja narkokuritegudes saanud ühtekokku 20 inimest, kellest osad on praegu koos Assar Paulusega (53) kohtu all väidetavalt tema juhitud kuritegeliku ühenduse mahukas kriminaalasjas Harju maakohtus, vahendab ERR.

Viru maakohtusse saadetud kriminaalasja süüdistuse kohaselt toimetas aastatel 2009-2013 tegutsenud jõuk Hispaaniast ja Hollandist Eestisse ja Venemaale umbes 6,6 tonni hašišit üle 23 miljoni euro väärtuses, samuti smugeldati Prantsusmaalt ja Belgiast Eestisse ja siit edasi Soome tuhandeid Subutexi tablette. Narkolaadungeid veeti spetsiaalselt salaveoks kohandatud 5. ja 7. seeria BMW-dega.

Süüdistuse kohaselt olid Ida-Virumaa narkojõugu moodustajateks ja juhtfiguurideks Erik Meier (44) ja German Svetšnikov (43), kes rahastasid kuritegeliku ühenduse tegevust nii enda, Pauluse kui ka Peep Haviku (52) rahalistest vahenditest.

Meier ja Svetšnikov on praegu teises kriminaalasjas, mis on arutusel Harju maakohtus, süüdistuse kohaselt Assar Pauluse juhitud kuritegelikus ühenduses tema alluvad.