Politsei juhtimiskeskus sai esmaspäeval kell 8.13 piirivalvepatrullilt teate, et Peipsiääre vallas seisnud Volkswagen Multivanist leiti kahe mehe surnukehad. Selgus, et tegemist oli Peipsi järvele kala püüdma tulnud kahe Läti kodanikuga, 41-aastase Janisega ja 44-aastase Andrejsiga, vahendab BNS.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul olid mõlemad isikud 11. märtsil registreerinud end piirivalvekordonis Peipsi järvelt naasnud isikutena. “Surnukehad saadeti ekspertiisi, kuid politsei kohe kriminaalmenetlust ei alustanud. Kui ekspertiisi tulemusel selgub, et tegemist oli vägivaldse surmaga, siis alustatakse ka menetlust,” lisas Peitel BNS-ile.

Esialgsetel andmetel oli tegemist siiski traagilise õnnetusega. Nimelt tuli auto salongist tugevat gaasilõhna ning ühtlasi leiti sõidukist lahtise ventiiliga gaasipõleti. Samuti oli esialgsetel andmetel sõidukis alles kõik hukkunute isiklikud esemed, sealhulgas raha.

Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas märkis, et kuigi gaasimürgitusega kaasnenud surmad on viimasel ajal üsna haruldased, võib seda siiski ette tulla. “Gaasil on omadus hapnikku ruumist välja surnuda, millega kaasneb ruumis viibiva inimese kiire lämbumine,” selgitas Adlas BNS-ile.

Tema sõnul kiirendab õnnetuse traagilisi tagajärgi ka ruumi väiksus. “Kuigi tänapäeval lisavad tootjad majapidamisgaasile lõhnaaineid, et inimesi gaasi lekkimise eest hoiatada, pole sellest suurt abi, kui gaas hakkab ruumis levima inimeste magamise ajal,” lisas Adlas.