"Avaliku reidi ajal fikseerisid Ida prefektuuri politseinikud ühe arutu kihutaja, Leedu kodaniku, kelle juhitud Audi A8 kiiruseks mõõdeti 160 km/h. See ohtlik rikkumine on meie haldusalas tänavune kiirusrekord – halvas mõttes muidugi. Tundub uskumatuna, kuidas inimesed riskeerivad enda ja teiste eludega ning ei mõtle absoluutselt tagajärgedele, sest sellise kiirusega õnnetusse sattumisel ei ole lootustki ellu jääda,“ ütles Ida prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Alvar Ottokar.

Kokku tuvastati 42 liiklusalast õigusrikkumist, nendest 23 Lõuna ja 19 Ida prefektuuri haldusterritooriumil.

Lisaks „rekordipüstitajale“ peeti kinni veel 14 sõidukijuhti, kes ületasid lubatud kiirust kuni 20 km/ h ja üheksa juhti, kes ületasid kiirust kuni 40 km/h. Üks sõidukijuht kihutas isegi asulasisesel teel kiirusega 79 km/h. Kaks juhti olid tarvitanud alkoholi. Üks sõiduk suunati erakorralisele tehnoülevaatusele, sest selle rehvid olid kuni traatideni ära kulunud. Pisteliselt kontrolliti ka suur- ja raskeveokeid ning tuvastati olulisi töö- ja puhkeaja nõuete rikkumisi.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Ove Saar lisas reidi tulemusi kommenteerides: „ Meid paneb tõsiselt imestama sõidukijuhtide mõtlematus – vaatamata sellele, et liikluse rahustamiseks korraldatavast reidist teavitati eelnevalt meedias, oli ikkagi palju kiiruseületajaid, kes ei hooli ei endast ega kaasliiklejate turvalisusest."

"Mõtlematult kihutavate juhtide korralekutsumiseks hakkavad politseinikud maakondades taas korraldama avalikke kiirusemõõtmisi – üks nendest toimub näiteks 5.-6. aprillil Jõgevamaal Tartu-Jõgeva- Aravete maanteel. Kõigil liiklejatel on võimalik aidata kaasa üldise liikluskultuuri parandamisele, kui teatate liiklushuligaanidest Lõuna Prefektuuri liiklusliini telefonile 14 900.“