„Autodest varastatud esemete hulgas on kõige sagedamini tööriistad ja elektroonika,“ ütleb Andrus Golberg Ida politseiprefektuuri teatel.

Illustreerimaks öeldut olgu siinkohal ära toodud kolm hiljutist vargusjuhtumit, kus suure osa kahjust moodustas just autodest varastatu.

Ajavahemikul 16.-17. detsember tungiti Ida-Virumaal Toila vallas Toila alevikus Pühaoru tänavale pargitud sõiduautosse ning varastati akutrellide komplekt, tööriistu, autoraadio, auto registreerimistunnistus, pliidiplaat ja mikrolaineahi. Esialgne kahju on 14 000 krooni.

18. detsembril öösel tungiti Ida-Virumaal Jõhvi vallas Tammiku alevikus Tamme tänavale pargitud sõiduautosse Volkswagen Golf ning varastati mootorsaag, taldlihvija, püssioptika ja kõlarid. Kahju on 16 000 krooni. Kuriteos kahtlustavatena on kinni peetud kaks isikut.

Ajavahemikul 18.-19. detsember tungiti Kohtla-Järvel Pisuhänna tänavale pargitud sõiduautosse Hyundai Matrix ning varastati minitööpink. Kahju on 20 000 krooni.

„Head autoomanikud, selleks, et vähendada võimaliku autosse sissetungimise ja varguse korral saadavat kahju, ärge jätke väärtuslikke esemeid autosse!“ soovitab komissar Andrus Golberg.