Tallinna kiirabi valvemeedik ütles Delfile, et tänavune aastavahetus oli kiirabile pigem rahulikum kui eelmistel aastatel. "Mitte midagi ebatavalist ei olnud. Joobes inimesed kaklevad ja kukuvad; oli ka pürotehnikaga seotud õnnetusi, kus saadi põletada, aga neid juhtumeid ei olnud palju," rääkis valvemeedik.

Pürotehnikaga seotud sündmustega tuli aastavahetusel tegeleda ka päästjatel. Päästeameti pressiesindaja Barbara Lichtfeldt ütles Delfile, et eile kasutati Pärnus kaks korda, kella viie ja kella üheksa ajal õhtul, Rohu tänava kortermaja koridoris pürotehnikat. Õnneks keegi viga ei saanud.

Öösel kell 00.57 sai häirekeskus aga teate, et Haaberstis lendas vastu kortermaja seina ilutulestikurakett. Majaelanik kustutas ise põleva augu seina sees, päästjad kontrollisid, et ei oleks süttimisohtu.

Samuti oli aastavahetusel olukordi, kus ilutulestiku kasutamise tagajärjel süttisid puud ja põõsad. "See näitab, et inimesed võiksid rohkem tähelepanu pöörata sellele, et nad oleks majadest ja puudest kaugemal. Samuti tasub meeles pidada, et rõdud, katused, korterid ega ka terrassid ei ole kohad, kus pürotehnikat kasutada. Rakette tuleks lasta kindlal tasasel alal, mis ei lähe põlema," rõhutas Lichtfeldt.

Kuna aastavahetusele järgneb tänavu kohe ka nädalavahetus, siis soovitas Lichtfeldt rõdudelt ära korjata asjad, mis võivad süttida, ja hoida aknad kinni.