Andrus Tikk on endine müügimees ja autokooli sõiduõpetaja, kelle huvi piitsutamise vastu ulatub juba aastate taha.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo lastekaitsetalituse juht Pille Alver meenutas ETV saates „Pealtnägija“, et Tikk oli uurimise all juhtumi pärast, kus ta andis ühele noormehele sada piitsahoopi selleks, et motiveerida teda paremini õppesõitu läbima. Iga 20 hoobi järel pidas piitsuja pausi.

Kuna kannatanu tunnistas, et ta laskis piitsutada end vabatahtlikult, siis kriminaalasi lõpetati 2008. mais. Hiljem selgus, et Tikk oli oma hobi ka filminud.

Mees kolis skandaali tõttu Inglismaale ja asus enda sõnul tööle bussijuhina, vahendavad ERR uudised.

2010. aastal pöördus politseisse perekond, kelle poeg oli sooritanud enesetapu. Sellele järgnevalt pöördus Andres Tikk pere poole ja pakkus rahalist abi hukkunud poisi matuste korraldamiseks. Uurimsel selgus, et tubli spordipoiss oli näitleja Andrus Tikku filmides.

Politseil oli alust arvata, et Tikk kasutas põrandaaluses piitsutamisfilmide stuudios paari aasat jooksul umbes 50 noormeest, keda ta lõi tuharate pihta käega, vitsaga, piitsaga, peenemate keppidega. Filmimine toimus Keilas asuvas korteris, aga ka Põlvamaal Tiku talumajas.

Mais 2010. vahistati Tikk Tallinna lennujaamas Eesti külastusel.

Prokurör Andra Sild ütles „Pealtnägijale“, et Tikku ajendas isiklik huvi ja raha, mida ta sai oma partneritelt Inglismaalt ja Tšehhist. Noormeestele aga maksis Tikk kursiga 100 vitsahoopi 1000 krooni ning neile oli see suur raha.

Üks viis noormehi endaga siduda oli nendele raha laenata. Teismelised poisid ei saanud aga raha tagasi maksta ja Tikk kasutaski seda momenti ära ning poisid  pidid võlga tagasi teenima piitsutamisfilmides.

44-aastane Tikk tegutseb tänini aktiivselt edasi ja ei varjagi oma tegevust. Alusetult vahi all veedetud kahe kuu ja kaheksa päeva eest sai ta isegi kompensatsiooni, kuna piitsutamist ei saa lugeda pornograafiaks. See on erootika ja kui üle 14-aastane noormees laseb ennast piitsutada, siis ei ole see kriminaalasi.

Tänavu aprillis tehti seadusesse muudatus ja säärane tegevus on nüüd käsitletav inimkaubanduse paragrahvi järgi, mille eest süüdimõistmisel on karistuseks kaks kuni kümme aastat.