Riigiprokurör Steven-Hristo Evestuse sõnul oli Andrus Sukles kinnipidamise hetkeks maksnud tapmise täideviijale kokkulepitud rahasumma ning edastanud kõik vajalikud andmed sihtmärgi kohta, vahendas Eesti Ekspress.

Andru Suklest kahtlustatakse karistusseadustiku paragrahvide 114 p 5 — § 22¹ lg 1 järgi, mis käsitlevad mõrva omakasu motiivil ja kuriteole kihutamise katses. Karistusseadustik näeb mõrva eest karistusena kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistuse.

Kriminaalmenetlust viivad läbi Riigiprokuratuur ja PPA Põhja Prefektuuri kriminaalosakond.

Politsei pidas Suklese kinni neljapäeval Tallinnas.

“Pärast fikseeritud tõendite paikasaamist peeti inimene tänaval kinni, millega hoiti ära täna väga jõhker kuritegu ehk mõrv,“ ütles Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Priit Pärkna Aktuaalsele Kaamerale.

„Harju maakohus andis täna tõepoolest loa ärimees Andrus Suklese vahistamiseks,“ sõnas riigiprokurör Steven-Hristo Evestuse. „Antud hetkel oleme selle kuriteo kvalifitseerinud mõrvana omakasu motiivil ja ei saa eitada, et selle mõrva omakasu motiiv on sisutaud just Andrus Suklese ja Tullio Libliku vaheliste suhetega nende ühises äritegevuses.”

Meestevaheline tüli ulatub aastate taha

OÜ Saarte Investeering ning Pille Saartsile ja Andrus Suklesele kuuluv ettevõte OÜ MaxKinnisvara sõlmisid 2005. aasta alguses koostöölepingu, mille kohaselt pidi Libliku firma ehitama Pärnu linna piirile kokku 38 korterelamut ja rajama nende teenindamiseks vajaliku infrastruktuuri. Samuti lepiti kokku, et Hirvepargi arendusprojekti kulud ja tulud jagatakse pooleks.

2007. aastal lahvatas lepingupartnerite vahel tüli ning Saarts ja Sukles esitasid OÜ Saarte Investeering vastu hagi Eesti kaubandus-tööstuskoja arbitraažikohtule. 11. septembril 2009 teatab arbitraažikohus, et Liblik on teinud põhjendamata kulutusi 14 miljoni krooni eest.

“Valges majanduses nimetatakse seda varguseks,” kommenteeris Sukles toona.

Libliku maltsaks nimetamine viis Suklese kohtu ette

Juulis rahuldas kohus Tullo Libliku (45) hagi, milles too süüdistas Andres Suklest solvamises ja nõudis moraalse kahju hüvitamiseks 200 000 krooni.

Liblikule ei meeldinud, et Andrus Sukles nimetas teda mullu sügisel Eesti Ekspressi veergudel ja ka mujal meedias alatuks limukaks, vargaks ja maltsaks.

Kohus mõistis Liblikule mittevaralise kahju hüvitisena välja 10 000 krooni ja jättis ka kohtukulud Suklese kanda.

MIljonivõlga loodab Sukles tagasi saada portaali Lost24 abiga

Tullio Libliku endine äripartner Andrus Sukles pani augustis kadunud isikute ja võlglaste leidmiseks loodud rahvusvahelisse portaali teate, et maksab 4,3 miljonit krooni preemiat Liblikult võla kättesaamiseks.

“Kui ma saan oma varad kõik kätte, maksan abistajale 4,3 miljonit krooni,” rääkis ajalehele Meie Maa Sukles, kes ajas saarlasega kunagi suurejoonelist kinnnisvaraäri Hirvepargi elurajoonis Pärnus.

Suklese sõnul on Liblik talle võlgu kuni 20 miljonit krooni, millest enamuse on ta ärimehe väitel ehitusprojekte kallimana näidates ära kantinud. “Näiteks Pärnus arendasime elamurajooni projekti ja koos ehitusfirmaga Tesman väideti nelja maja puhul, et iga hoone maksis 17 miljonit krooni. No kurat, kui ma oleks need majad poole kallima materjali eest teinud ja sinna ka lifti pannud, poleks kuidagi maja üle 7 miljoni krooni maksnud. Iga nelja maja pealt ehitati üks maja Kuressaare golfiväljaku kõrvale. Kusjuures ka projektilahendused on Pärnus ja Kuressaare majadel samad.”

Andrus Sukles ütles, et väljapandud preemia suurus on tinglik ja väljamaksmine oleneb kättesaadavast rahast ja läbirääkimistest.