Pealtnägija rääkis Delfile, et turvamehed pihustasid ööklubi juures inimestele pipragaasi näkku, siis lõid nad pikali ja panid käed raudu. Veel väidab pealtnägija, et turvatöötajad peksid kinnipeetuid pähe.

Sokos Hotel Viru kommunikatsioonijuht Kadri Lainas tõdes, et kaklus esmaspäeva öösel Amigo juures toimus, kuid turvatöötajad tema sõnul kedagi ei peksnud, vaid tegid oma tööd ja lahutasid kakluse.

“Väide pea piirkonda peksmisest tõsine süüdistus,” ütles Lainas ning lisas, et hotelli turvakaamera salvestistest ei paista, nagu oleks sündmusel üldse palju lähedal seisnud pealtnägijaid olnud.

Lainas kinnitas pealtnägija sõnu, et turvamehed kasutasid pipragaasi ja käeraudu. „Kui toimub suurem lööming, siis on oluline see kiiresti lahutada, et viga ei saaks kõrvalseisjad. Sellises olukorras kasutatakse tõesti gaasi ja käeraudu, milleks turvatöötajatel ka õigus on,” ütles Lainas.

Amigos tagab korda kaks turvafirmat — K-Grupp ja Scorpion. Kaklusesse sekkusid mõlema turvafirma töötajad.

Kuidas olukord täpselt välja nägi ja kui palju inimesi intsidendis osales, on Lainase sõnul ebaselge, kuid kogu rüselus jäi politsei turvakaamera vaatevälja ning seega peaks politseil olema võimalik asjade käiku selgust tuua.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe kinnitas, et esmaspäeval kella 4 ajal toimus ööklubi juures tõesti kaklus. Kaks meest toimetati asjaolude selgitamiseks politseiosakonda.

Rannajõe sõnul ei olnud politseisse toimetatud isikud turvatöötajad.

Alustatud on kriminaalmenetlus kehalise väärkohtlemise osas, kuid kahtlustatavaid veel kinni peetud pole ja juhtunu asjaolud on alles selgitamisel.

Möödnud aasta septembris puhkes skandaal, kui Amigo turvamehed kaht klienti turvaruumis halastamatult peksid. Oktoobris mõistis kohus ühele neist aastase vangistuse, millest ärakandmisele läks üks kuu. Teise suhtes kriminaalasi lõpetati.