Silame Ehituse infotelefonile vastanud mehe sõnul ei olnud noormees palgatud kaevetöödele, vaid koristustöödele. „Tema ei teinud seda tööd, tema tegi koristustööd, aga mitte kaevikutööd,“ rääkis Delfile mees, kes oma nime avaldamisest keeldus. „Ta ise tuli tööd küsima, et natuke raha teenida.“

„Mina kuulsin, et ta käis kaeviku juures, et vaadata kuidas seda tööd tehakse,“ kõneles ta. „Palju kordi öeldi, et ta sinna ei läheks. Kuidas ta sinna (kraavi põhja tasandama) sai, ma ei tea.“

„Ta ei oleks tohtinud kaevikus olla, sest tema ei olnud võetud mitte toruehitustöödele, vaid koristustöödeks ja haljastuseks kaheks nädalaks. Töödeks, mis ei ole ohtlikud,“ kõneles ta ja lisas, et leping hukkunud noormehega oli suuline.

„Ma ei kujuta ette, kuidas ta sattus kaevikusse,“ oli ta hämmelduses. „Poisid on nagu väikesed lapsed ja neid tuleb kogu aeg vaadata, et nad kuhugi ei roni.“

„Nii juhtus, aga mis teha. Keegi seda ei tahtnud,“ lausus ta. „See oli õnnetus. See oli saatus.“

Silame telefonile vastanud mehe sõnul oli objektil järelevalve kogu aeg olemas, kraavides varingut ei esinenud ja need olid kaevatud teatud nurga all, et ennetada varinguid.

Täna kella 15 paiku juhtus Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas traagiline õnnetus, kui kaevetöid teinud 17-aastane noormees jäi mullavaringu alla ning hukkus.

Kanalisatsioonitööde tellija on Järve Biopuhastuse AS, peatöövõtja Skanska EMV AS ning alltöid tegi Silame Ehitus Tartust.

Tööinspektsiooni statistikast selgub, et alates 2002. aastast on tööõnnetuste tagajärjel hukkunud 35 inimest, neist 32 meest. Alla 18-aastaste hukkumist tööõnnetustest seni registreeritud pole.