Põhja ringkonnaprokuratuur esitas juunikuus ASi Haabersti Perespordikeskus endistele juhatuse liikmetele Indrek Pertelsonile (41) ja Margus Dintšenkole (32) süüdistuse.

Süüdistus esitati pankrotiavalduse esitamise kohustuse täitmata jätmises, raamatupidamise korraldamise nõuete teadvas rikkumises ja aktsionäride üldkoosoleku ettenähtud korras kokku kutsumata jätmises.

Kahekordne olümpiapronks Indrek Pertelson sai süüdistuse ka ärikeelu rikkumises.

Pankrotiavalduse esitamata jätmise kuriteokoosseis kahju tekitamist otseselt ette ei näe ja seetõttu polnud võimalik tsiviilhagi esitada.

Samas on kriminaalmenetlusega tuvastatud, et ASi Haabersti Perespordikeskus puhaskahjum oli ainuüksi 2008. aasta esimesel poolaastal 15,9 miljonit krooni, mida oleks pankrotiavalduse õigeaegse esitamise korral olnud võimalik vältida.

Endise tippsportlase advokaat Aivar Pihlak ütles augustis Delfile, et kavatseb kohtus eelkõige kindlaks teha selle, millal täpsemalt pankrotti aetud firmal raskused tekkisid ja kes selles ikkagi süüdi on.

"Antud asjas on palju niisuguseid momente, kus on väga palju seotud sündmuste saabumise tähtajaga. Et millal tekkis ettevõttel täpsemalt püsiv maksejõuetus ja millal juhatuse liikmed said teada negatiivsest kapitalist ning kuna nad otsustasid koosoleku kokku kutsuda," ütles Pihlak toona Delfile.

Augustis toimunud eelistungil Pertelsoni ennast kohal ei olnud, kuid advokaat ütles nii kohtunikule kui ka Delfile, et istungiteks tuleb kohtualune heameelega kohale.