PPA lõuna prefektuuri pressiesindaja sõnas, et õnnetus juhtus Aovere-Kallaste-Omedu maanteel. Sõiduauto Opel Astra juht kaotas libedal teel juhitavuse, auto kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas kokku vastu tulnud liinibussiga. Sõiduauto juht, 1949. aasta sündinud Boriss hukkus, autos tema kõrval istunud poeg viidi haiglasse.

Liinibussis olnud kolm inimest meedikute abi ei vajanud.

Pressiesindaja sõul vastasid sõidukite rehvid nõuetele, kuid tugev külgtuul ja musta jääga kaetud libe tee lõid tingimused õnnetuse juhtumiseks. "Esialgsetel andmetel ei kasutanud hukkunu turvavööd, kaasreisija kasutas. Sellest siis ka erinevused vigastustes - juhti ei kaitsnud miski," nentis ta.

Bussijuht oli kaine, sõiduautojuhi kainus selgub ekspertiisi käigus.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Künter Pedosk sõnas, et kuigi selle õnnetuse asjaolud on veel selgitamisel, vähendatakse kinnitatud turvavööga oluliselt riski õnnetusse sattudes raskemateks vigastusteks. „Paneme inimestele tugevalt südamele, et nad enda ohutuse igakülgseks tagamiseks sõitu minnes igal juhul turvavöö kinnitataks ning seda olenemata, kas ees on lühem või pikem teekond, kas sõidetakse autos või bussis, ees- või tagaistmel,“ rõhutas operatiivjuht.

Selle liiklusõnnetuse kõigi asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Jaga
Kommentaarid