Politsei pidas Raigo juhitud sõiduauto Honda Civic kinni 8. novembril kella 16.05 ajal Harjumaal Jõelähtme vallas Kallavere külas ning mõõtis autojuhil üle 1,5 promilli küündinud joobe, mistõttu alustati kriminaalmenetlust. Autos oli kinnipidamise ajal lisaks Raigole ka viis alaealist noort.

Harju maakohus mõistis esmaspäeval Raigo kuriteos süüdi ja karistas teda kiirmenetluses kümnekuulise vangistusega, lisaks pöörati täitmisele mehele tänavu kevadel joobes juhtimise eest mõistetud tingimisi vangistus, nii et kokku tuleb tal kanda pooleteiseaastane vangistus. Mees võeti vahi alla kohtusaalis.

„Selle juhtumi puhul seadis joobes autojuht lisaks endale otsesesse ohtu veel viie noore inimese elu ja tervise. Samuti oli kohus teda alles aprillikuus joobes juhtimise eest karistanud. Süüdistatav taotles küll kohtus vangistuse asendamist üldkasuliku tööga, kuid nimetatud asjaolusid arvestades prokuratuur süüdistatava seisukohta ei jaganud. Kohus otsustas, et õiglaseks karistuseks on reaalne vangistus,“ märkis Põhja ringkonnaprokurör Rainer Amur.

Ka teine paadunud roolijoodik saadeti trellide taha

Selle nädala kolmapäeval saatis kohus joobes juhtimise ja kohtuotsuse mittetäitmise eest pikemaks ajaks vangi ka 38-aastase Ruslani, kelle politsei tabas purjuspäi sõiduauto Audi roolist tänavu 15. augustil kella 11.15 paiku Tallinnas Kunderi tänaval.

Kinnipidamisel selgus, et Ruslan poleks tohtinud isegi kainena autot juhtida, sest juhtimisõiguse oli kohus talt eelmise aasta sügisel joobes juhtimise eest ära võtnud ning seetõttu sai mees süüdistuse ka kohtuotsuse mittetäitmises.

Kohus mõistis varem korduvalt joobes juhtimise eest karistatud Ruslanile sel nädalal 11-kuulise vangistuse. Samuti asendati vangistusega talle eelmise kohtuotsusega määratud üldkasulik töö, nii et kokku peab ta vanglasse jääma üheks aastaks ja ligi 11 kuuks.