“Arvestades avarii raskust oli tegu õnneliku õnnetusega, sest tõsiselt kannatanuid avariis ei olnud, vaid 17-aastane juht viidi kehavigastustega haiglasse,” lausus Kuressaare politseijaoskonna komissar Veigo Väli, kirjutab Meie Maa.

“Juhil siiski midagi tõsisemat viga pole. Samas oli juht alaealine ja sõiduauto juhtimiseks luba ei omanud. Lisaks oli ta veel ka alkoholijoobes.”

Kuressaare kohta enneolematu avarii juhtus eile ennelõunal, kui Uuelt tänavalt tulnud Audi A8 sohver ei võtnud Eesti Metodisti kiriku lähedal kurvi välja ja põrutas kiriku kõrval asuvasse elumajja.

Auto kaldus Uuelt tänavalt Karja tänavale pöörates kurvist välja, sõitis maha maja aia, võttis maha ühe puu ja paiskus vastu maja seina. Sõiduauto hoog oli nii tugev, et auto tungis esiotsaga ligi poole meetri sügavusele majja, lõhkudes maja vooderdise ja vigastades toaseina. Juhi ja kaassõitja päästsid halvimast auto turvapadjad.

Esialgsete vaatlustulemuste ja kokkupõrke raskuse põhjal võib kindlalt väita seda, et juht ületas tublisti lubatud kiirust. Just enne avariipaika asub sõidukiirust 30 km/h lubav liiklusmärk, kuid sellise kiirusega sõitmisel piisanuks kallihinnalise Audi peatamiseks ka majaaiast. Avariipaigal nähtu põhjal ei olnud sohver üritanudki pidurdada või rooli keerata, sest elumajja ei olnud sõidetud auto külje, vaid esiotsaga.