"Sel suvel on juuni olnud eriti äikserohke ja õnnetusi, mil välk on majja sisse löönud, on juunikuus olnud tervelt seitse," ütles päästeameti ennetus- ja tuleohutusjärelevalve valdkondade pressiesindaja Annika Koppel. Sagedasti on õnnetusi juhtunud Pärnu-, Järva- ja Valgamaal.
Äikesetormide periood kestab Koppeli sõnul tavaliselt maist septembrini.

Välgu tabamuse leevendamiseks kasutatakse piksevarrast. Piksevarras on kuni 4 meetri pikkune ja mõne sentimeetri jämedune raudvarras. Juhul, kui välk lööb terasvardasse, läheb elekter mööda varrast, kaablit, sütt või augus olevat vett otse maasse. Mittenõuetekohaselt püstitatud piksevarras on palju ohtlikum kui selle puudumine, vahendas päästeamet. Piksekaitsesüsteemi kontrolli juhendmaterjali leiab päästeameti koduleheküljelt.

Äikesetormi ajal soovitab päästeamet mitte kasutada elektrilisi majapidamisriistu või tavatelefone, kuna välk võib levida mööda juhtmeid ja kaableid, võimaluse korral tuleks esemed eemaldada vooluringist. Eemaldada tuleks ka antennikaabel televiisorist. Samuti soovitab päästeamet hoiduda vannitoa ja kraanide kasutamisest, sest metalltorud ja vesi juhivad hästi elektrit.