1. jaanuaril kell 4.14 teatati häirekeskusele tulekahjust Tallinnas Vilde teel. Endise ühiselamu kolmanda korruse korteris oli tulekahju. Kustutustööde käigus leiti eluruumist mehe surnukeha, hukkunu isik on tuvastamisel, teatas Põhja päästekeskuse pressiesindaja. Sündmusele reageerinud Lilleküla ja Nõmme päästjad kustutasid tulekahju kella 5.06-ks. Korter hävis tules täielikult. Sündmuse täpsemad asjaolud selgitab välja menetlus.

Kell 14.35 sai häirekeskus teate tulekahjust Harjumaalt Jõelähtme vallast Jägala külast. Tulekahjust andsid häirekeskusele teada naabrid, kelle korteris hakkas tööle suitsuandur. Sündmusele reageerinud päästjad sisenesid kolme korteriga hoonesse ning leidsid, et ühe korteri elutoas on tulekahju. Elutoast leiti voodi kõrvalt hukkunud vanem mees.

Tulekahju levis ka edasi naaberkorterisse, vee- ja suitsukahjustusi sai ka hoone pööning. Tulekahju tekkepõhjus on arvatavalt voodis suitsetamine.

Siseruumides suitsetamine on väga ohtlik tegevus. Üle poole tulekahjudest, milles hukkub inimene, saavad alguse just siseruumides suitsetamisest.
Põlenud korteris puudus suitsuandur, mis oleks tulekahju tekkest varakult märku andnud.

Päästeamet paneb kõigile inimestele südamele, et uuel aastal võiksid kõik inimesed muuta enda kodud tuleohutuks ning aidata seda teha ka lähedastel. Inimesed võiksid sel aastal võtta eesmärgiks, et paigaldavad töökorras suitsuandurid lakke nii enda kui ka lähedaste kodudes, kes seda ise parasjagu teha ei saa.