Selle nädala alguses korraldasid Põhja prefektuuri narkopolitseinikud tänavadiilerite tabamiseks ning narkootiliste ainete leviku takistamiseks tänavaoperatsiooni Tallinna linnas. Kahe päeva jooksul pidasid politseinikud kinni 11 inimest, keda kahtlustatakse narkootikumide käitlemises ning ühe tagaotsitava. Samuti pidasid politseinikud kinni ühe narkojoobe kahtlusega autojuhi.

Politseinikud võtsid kinnipeetutelt läbiotsimiste käigus ära suures koguses fentanüüli, amfetamiini, GHB-d ning kanepit. Lisaks võeti kahtlustatavatelt ära ligikaudu üle 1000 euro väärtuses kriminaaltulu.

Nii viimase tänavaoperatsiooni kui ka igapäevase töö käigus on Põhja prefektuuri narkopolitseinikud aina enam tuvastanud juhtumeid, kus narkootiliste ainete vahendajad ning tarvitajad on olnud alaealised. Selle nädala reidi jooksul pidasid uurijad kinni ühe 16-aastase tüdruku, kes soovis vahendaja kaudu osta fentanüüli.

"Paraku ei mõista noored aga tegelikult, kui tõsise ja mürgise ainega nad end seovad. Mistahes narkootiline aine kujutab endast väga suurt ohtu nii tervisele kui ka üldisele turvalisele. Eriti ohtlik on just fentanüül, millest jääb sõltuvusse ka suur osa esmatarvitajatest ja millest on väga keeruline hiljem loobuda. Samuti põhjustavad narkootikumid noorele inimesele probleeme edaspidises elus. Uimastite käitlemine on kuritegu ja selle toimepanijaid peavad arvestama kindla karistusega," ütles Põhja prefektuuri organiseeritud- ja narkokuritegude talituse juht Leho Laur Delfile.

Laur tõi samuti välja, et narkokuritegude puhul on karistus vältimatu ning siin ei loe, millist ainet inimene konkreetselt vahendab või milline on tema taust, kas ta on varasemalt karistatud, täisealine või mitte.

"Narkopolitsei võitleb narkokuritegudega igal tasandil – alates noortest esmatarvitajatest ning tänavamüüjatest kuni suurema kuritegeliku keti nn liidriteni välja ning teeb enda poolt kõik selleks, et takistada narkootiliste ainete kättesaadavust,“" lisas Laur.

Põhja prefektuur teeb tänavakuritegude vastaseks võitlemiseks narkoreide regulaarselt ning jätkab nendega lisaks oma igapäevasele tööle. Eelmisel aastal oli tänavaoperatsioone pealinnas kokku kuus ning nende tulemusel pidasid prefektuuri töötajad kinni 67 isikut.

Mullu pidasid pealinna politseinikud kinni 331 narkokuritegudes kahtlustatavat ning võtsid neilt ära üle 71 kilogrammi erinevaid narkootilisi aineid, kõige rohkem kanepit, amfetamiini ja GHB-d. Kurjategijatelt arestiti mullu üle 700 000 euro väärtuses kriminaaltulu.

„