Kohus mõistis 1981. aastal sündinud Priidu süüdi lapseealise seksuaalse ahvatlemise katses ning määras talle kokkuleppemenetluses seitsme kuu pikkuse tingimisi vangistuse kahe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga. Ühtlasi keelas kohus Priidul katseajal lastele mõeldud suhtlusvõrgustike külastamise, samuti ei tohi ta suhelda alla 14-aastastega, välja arvatud oma lähisugulased, kirjutab BNS.

Süüdistuse järgi asus Priit mullu 11. septembri pärastlõunal internetikeskkonnas armastusesaal.org suhtlema talle teadaolevalt 11-aastase tüdrukuga seksuaalsetel teemadel. Mees uuris, kas laps on seksuaalvahekorrast huvitatud ja kas ta on seda kogenud. Samuti küsis ta, kas laps tahaks tema suguelundit katsuda ning tegi ettepaneku ka kohtumiseks, mille eesmärk oleks olnud astuda oraalsesse vahekorda. Vestluse käigus saatis Priit lapse seksuaalse ahvatlemise eesmärgil ka kaks linki täiskasvanutele suunatud pornograafilise sisuga internetilehekülgedele.

Priidu kuritegu jäi siiski lõpule viimata, kuivõrd isik, keda tema teadis 11-aastasena, oli jälitustoimingu raames tegutsenud politseiametnik.