Välisminister Urmas Reinsalu teatas täna õhtul sotsiaalmeedias, et sai Poola ja teiste Balti välisministritega kokkuleppele Poola-Saksa piiril lõksujäänud inimeste küsimuses.

"Selle erakorralise leppe alusel alustame Saksa-Poola piirilt Eesti inimeste evakueerimist. Kokkuleppe sisu on moodustada Balti riikide kodanike sõidukite kolonn, mis eskorditakse Poola läänepiirilt idapiirile," teatas Reinsalu.

"Palun andke koheselt teada meiliaadressil konsul@mfa.ee, kas soovite selles kolonnis homme Poola läbimist läänest ida suunal. Viimane info edastamise aeg on kell 8.00 Eesti aja järgi," teatas Reinsalu.

"Lisage e-kirja teiega viibivate isikute arv, isikuandmed ning kontakttelefon, et välisministeerium saaks teiega ühendust võtta," palub välisministeerium.

Seoses koroonaviiruse levikuga on mitmed riigid, sealhulgas Poola, lisaks lennu- ja laevaliikluse piirangutele kehtestanud täiendavaid meetmeid maismaapiiride kontrolliks.

Enne kokkuleppele jõudmist polnud Poola võimud tekitanud Balti riikide kodanikele transiidivõimalust.

"Poola on sulgenud oma välispiiri. Olen pidanud öösel ja täna läbirääkimisi Poola võimudega, et tekitada transiidivõimalus Eesti kodanikel Eestisse naasmiseks. Hetkel positiivset lahendust ei ole, läbirääkimised jätkuvad," kirjutas välisminister Urmas Reinsalu täna hommikul sotsiaalmeedias.