Pärast kuude pikkust reisimist ja kaks korda jahiga Atlandi ületamist teatas Thunberg, et on lõpuks teel koju Rootsi „ülerahvastatud rongides läbi Saksamaa”, nagu ta Twitteris kirjutas. Thunberg lisas laupäeva õhtul ka foto, millel istub kohvrite ja kottide keskel põrandal, vahendab Die Welt.

Thunberg keeldub lennukiga lendamast, sest see tekitab tema sõnul eriti palju kasvuhoonegaase.

Deutsche Bahn reageeris pühapäeva hommikul: „Me soovime Gretale head kojusõitu. Ja teeme edaspidi kõvasti tööd enamate rongide, ühenduste ja istekohtade heaks,” kirjutas Deutsche Bahn alguses, aga see säuts kustutati.

Pühapäeval kell 13 kohaliku aja järgi avaldas Deutsche Bahn uue säutsu: „Kallis Greta, aitäh, et Sa toetad võitluses kliimamuutuse vastu meie raudteid! Meid rõõmustas, et Sa olid laupäeval meiega teel ICE 74-s. ... Veel ilusam oleks olnud, kui Sa oleksid lisaks ka teatanud, kui sõbralikult ja kompetentselt meie meeskond Sinu eest Sinu istekohal esimeses klassis hoolitses.”

Thunberg reisis istekohal esimeses klassis Kasselist Hamburgi. Deutsche Bahni esindaja ei osanud öelda, kas Thunbergi avaldatud foto oli tehtud samas rongis.

Thunberg vastas veidi hiljem. Tema rong Šveitsist Baselist Saksamaale olevat käigust maha võetud ja ta pidi koos kaaslastega kahes erinevas rongis põrandal istuma. „Pärast Göttingeni sain ma istekoha. See ei ole loomulikult mingi probleem ja seda ei ole ma ka kunagi öelnud. Ülerahvastatud rongid on hea märk, sest see tähendab, et nõudlus rongireiside järele on suur!” kirjutas Thunberg Twitteris.