Kolm aastat tagasi suri Narva haiglas meditsiiniõe vea tõttu äsja poja sünnitanud noor naine. Tütre laste eest hakkas hoolitsema 52aastane Niina Zelenina, keda kolmeaastane Artur ja kuueaastane Aleksandra nüüd emaks kutsuvad. Zeleninid kaotasid kohtus haigla vastu esitatud hagi mittemateriaalse kahju hüvitamiseks ja lisaks sellele peavad nad vastavalt kohtuotsusele haiglale tasuma 25 000 krooni kohtukulusid, teatas Põhjarannik.

Niina Zelenina on varem Põhjarannikule öelnud, et ei vaidlusta kohtuotsust, sest kardab, et viimaks peab ta haiglale veelgi suurema summa maksma. Kuid nüüd võttis avalikkuselt materiaalset ja moraalset tuge saanud naine julguse kokku ning kaebas Viru maakohtu otsuse edasi. Ta loodab, et temalt võetakse vähemalt kohustus haiglale kohtukulud tasuda ja et ta saab kogu annetatud raha lastele kulutada.

Narva haigla on varem teatanud, et on valmis loobuma Zeleninitelt raha nõudmast. „Kuid seni pole keegi haiglast minuga ühendust võtnud ja ma pole saanud mingeid pabereid, et nad on rahast loobunud,“ ütles Zelenina ajalehele.

Narva haigla peaarst Olev Silland teatas Põhjarannikule, et haigla administratsioon andis neid teenindavale õigusfirmale nõusoleku Zeleninitelt raha mitte nõuda. „Nüüd peavad meie juristid Zelenina juristidega ühendust võtma ja talle sellest teatama,“ ütles peaarst.