"Selguse huvides tahan öelda, et nende meeleavalduste korraldajad EI OLE kogu venekeelse kogukonna esindajad," kirjutab keskerakondlane Olga Sõtnik oma Facebooki lehel. "Tegemist on väikese marginaalse rühmaga, kes püüab luua illusiooni, et nad ongi Eesti venelaste esindajad. Loovad organisatsioone, mis justkui ühendavad venelasi, kuigi tegelikult peale asutajaid muid liikmeid neil ei olegi."

Sõtnik selgitab, et venekeelne elanikkond on väga mitmekülgne ja ainult kaks asja, mis meid seovad on keel ja see, et valdav osa meist tahavad elada vabas, iseseisvas ja euroopalikus Eestis.

"Nüüd räägin iseenda eest, sest järgmistes punktides arvamused võivad juba erineda," jätkab Sõtnik. "Mina ei taha, et Venemaa kaitseks minu õigusi, ma ei taha, et keegi peaks mind Vene „kaasmaalaseks“. Krimmi okupeerimine Venemaa poolt on kuritegelik tegevus. Venemaast on saanud agressor ja Putinist diktaator ja me peame tegema kõik endast sõltuva, et selline stsenaarium ei korduks üheski riigis."


"Olen Eesti kodanik, armastan oma kodumaad ja ei taha, et mingisugused separatistid hakkaksid rääkima minu eest ja nõudma minu riigi tükeldamist. Mingu nad ..." lõpetab Sõtnik oma sissekande.

Riigikogulane Yana Toom on samuti terav venemeelsete meelevalduste suhtes. "Bože moi (jumal küll)," on tema Facebooki lakooniline sissekanne, mille juures on link ajalehe Izvestija artiklile, kus on jutu Dmitri Linteri ja Juri Žuravljovi Tallinna-miitingutest. Järgnenud keskustelu käigus ütleb Toom Linteri kohta, et tema arvates on tegu "lihtsalt lolliga" ning et mida rohkem Linter ajab taga venelaste õigusi, seda vähem on eesti venekeelsetel koolidel võimalusi asjadele õige käik anda.

Öise Vahtkonnaga seotud äärmuslased Dmitri Linter ja Juri Žuravljov kavatsevad 12. ja 20. aprillil korraldada Tallinnas kaks meeleavaldust, et "toetada venekeelseid elanikke" ning "lahendada nende probleemid", samuti teadvustada võimalust korraldada Eestis Krimmi-sarnane referendum.