Küsimuste otsa tegi lahti keskerakondalne Yana Toom, kes uuris peaminister Rõivaselt, et millest on tingitud just praegu vajadus Vene telekanali teema üles võtta ning kas ei ole meil seda ohtu, et me oleme taas situatsioonis nagu aastal 2007, kui me arutasime pikalt venekeelse telekanali loomist?

Toomi küsimusele vastas peaminister Rõivas, et kõigil Eestimaa elanikel on põhjust osa saada uudistest ja et need uudised oleksid kallutamata. "Küsimus sellest, kuidas seda kõige paremini teha, vajab minu meelest aga analüüsi. Meil on selleks kokku kutsutud väga väärikas ekspertkomisjon ja ma loodan, et see ekspertkomisjon pakub välja need lahendused, kuidas tagada see, et mitte keegi Eestimaal ei tunneks ennast kohalikust infost eemale jäetuna. Kas selleks on täiendav teleprogramm või on see mõne olemasoleva programmi tugevdamine, eks seda näitab aeg," ütles Rõivas.

Siiski võttis Yana Toom uuesti sõna ja seekord imestas naine selle üle, et komisjonis on kokku 16 inimest, kellest seitse on seotud meediaga ja ainult kaks on Vene päritolu. "Kuidas te hindate seda signaali, mida sellise komisjoni moodustamine annab venekeelsele inimesele Eestis, kui vene meediavälja hakkavad arutama kaks venelast ja 14 eestlast?" küsis Toom.

"Kui ma vaatan seda nimekirja, siis vastupidiselt teile ma ei näe siin ühtegi nime, kes ei oleks meediaga seotud. Tõsi, kui te loete üles need inimesed, kes antud hetkel ajakirjanduses töötavad, siis tõepoolest on see hulk mõnevõrra väiksem. Samas ei oleks ma nõus ütlema, et näiteks Tartu Ülikooli emeriitprofessor Marju Lauristin ei ole meediaga seotud inimene või ka mõni teine väga tuntud ja tunnustatud meediaekspert, kes parajasti konkreetselt mõnes kanalis ei tööta," vastas Rõivas ja lisas, et ta usub, et see ekspertkomisjon, kuhu kuuluvad nii eesti rahvusest kui mitte-eesti rahvusest inimesed, on asjatundlik.

Edasi tundis aga Toom imestust selle üle, et miks on komisjoni nimetatud ka kaitsepolitseiameti peadirektori asetäitja Martin Arpo. Saadik luges ette kapo ülesanded ning küsis siis Rõivaselt, et kuhu neist kuulub venekeelne inforuum.

"Seda komisjoni on kokku pandud kultuuriministri poolt ja selle komisjoni liikmed valiti asjatundjate hulgast. Ma ei pea kohaseks peaministrina hakata siin igaüht konkreetselt kommenteerima. Küll aga ütlen, et komisjon tervikuna on mitmekülgne ja võib eeldada, et ta annab nii valitsusele kui ühiskonnale laiemalt hea nõu selles osas, kuidas inforuumi tugevdada," vastas Rõivas.