Eileõhtuses "Kolmeraudses" olid saatekülalisteks Keskerakonna esimeheks kandideeriv Jüri Ratas ja Yana Toom. Inspireerituna Edgar Savisaare mitmetähenduslikest postitustest sotsiaalmeedias, uuris saatejuht Mihkel Raud Toomilt Savisaare tervise kohta.

"Ma väidan, et Edgar Savisaar on endiselt suur poliitik, ta on endiselt inimene, kes suudab mõelda suurelt, kellel on väga selge visioon ja ka arusaam sellest, mis toimub Eestis. Tema tervis, füüsiline tervis, ei ole kõige parem, aga see ongi kõik," kommenteeris Toom.

Küsimusele, kas Toom saab kinnitada, et Savisaare vaimne tervis oleks kõige paremini korras, vastas Toom järgmist: "Kindlasti on. Aga vaadake, mind natuke vihastab see väide sel lihtsal põhjusel, et meil on nagu kaks viisi inimeste stigmatiseerimiseks: esiteks sa oled Kremli agent, teiseks sa oled hull. Ma ei saa aktsepteerida," märkis Toom.

Europarlamendisaadik Yana Toom iseloomustas Savisaare Facebooki postitusi järgmiselt: "Nad jätavad igasuguseid muljeid. Vaadake, meie austatud endine president ka vahest tweetis imelikke asju kell kaks öösel ja keegi ei rääkinud, et tema vaimne tervis ei ole korras," torkas Toom Ilvese suunas.

Vastaskandidaat Jüri Ratast iseloomustades ütles Toom järgmist: "Jüri on muidugi tubli keskerakondlane," lisades, et Jüri Ratas seisab ausalt asjade eest, kuid väikese erandiga. "Ma olen olnud ajalehe "Stolitsa" peatoimetaja - ma ise mõtlesin selle projekti välja ja ma tean kiusatust, kui sa tahad kasutada seda, mis sul kätes on. Aga samas keegi meist ja keegi teist ei ole puhas. Olgem ausad, kui ma tulin Raepressi tööle, see oli aastal 2006, oli minu esimene tööülesanne teha asja nimega "Ratta Leht". Ja sellel polnud mingisugust pistmist linna asjadega. See oli tollase linnapea Jüri Ratase valimiseelne leht," selgitas Toom.

Selle peale vastas Ratas, et kuuleb kümme aastat hiljem, kes seda lehte tegi.

"See olin mina ja mina sain selle eest palka linnakassast ja ma usun, et see ei ole normaalne," vastas Toom.

Seejärel toimus Ratase ja Toomi vahel järgnev dialoog, millesse sekkus ühe lausega ka saatejuht:

Toom: me üritame selle asja praegu veeretada Savisaare kaela, kuna Savisaar on juba vana, ühe jalaga, ta on minevik, me oleme valged ja puhtad. Ei ole, selles on probleem.

Ratas: tõesti ma andsin 2006. aastal välja sellise trükise, aga ma ei tellinud kindlasti selle lehe kujundamist ja sisu Yana Toomi käest.

Toom (kehitab õlgu): ma olin Raepressi töötaja, kordan veelkord.

Mihkel Raud: ma ei saa mitte midagi aru.

Ratas selgitas: minu meeskonna poolt tehti tõesti üks valimiskampaaniaeelne trükis ja ma jagasin seda enne kampaaniat. Kindlasti ei tellinud ma seda kuskilt Raepressist ega Yana Toomi käest. Yana Toom on osav nendes asjades.

Toom (naerab): sorry, sa tahad praegu väita, et see ei ole nii? Muidugi sa ei teadnud, kes seda tegi. Ma saan aru, sa ütlesid oma nõunikele, et minge tehke see leht korda ja siis nad tõid sulle lehe. Aga nii need asjad käisid. Sorry.

Tänasel pressikonverentsil täpsustas Toom, et ta ei rääkinud "Kolmeraudses" sellest teemast korruptsioonisüüdistuse võtmes, vaid lihtsalt iseloomustamaks, kuidas asjad paraku käisid. "Ma usun, et Jüri Ratas ei teadnud, kuidas need asjad käivad. Ma olin selle lehe toimetaja - see oli minu esimene töö, ma tõlkisin selle vene keelde," märkis Toom, lisades: "Keegi meist ei ole puhas ja see ei ole aus, kui veeretame selle Savisaare kaela."