30. juulil tehtud ekraanitõmmisel paistab tegu olevat sõpruskonna veinipeoga. Foto on üles laadinud Jüri Kivit ning osalistena on veel täägitud Leonid Tsingisser ja Dimitri A. Kuznetsov. Pildi juurde on kirjutatud, et "Valmistume NATO lennukeid alla laskma".

Jüri Kiviti Facebooki postitus

Fotot laikinud Yana Toom nentis, et ju siis tundus pilt antud hetkel naljakas. "Imelik palve - kommenteerida, miks mingi asi teatud hetkel naljakas tundub. Ju siis oli selline tuju," ütles Toom Delfile.

"Selge ju, et tee ääres laua taga istuvad mehed valmistuvad hoopis veini joomiseks ega ohusta NATO õhuvägesid. Ehk reageerisid USA suursaadiku kutsele tulla vaatama, kuidas maandutakse maanteele?" oletas keskerakondlasest eurosaadik.

Kivit, kelle Facebooki seinal pilt ilmus, põhjendas Delfile foto alapealkirja sellega, et NATO lennukid lendavad Eestis ringi ja tekitavad palju lärmi.

Jüri Kivit on Studio of Marketing reklaamiagentuuri tegevjuht. 2013 aasta kohalike omavalitsuste volikogu valimistel oli ta Rae valla üksikkandidaat. Kivilt on esinenud Tallinna TV-s venemeelsete avaldustega, kus ta on võrrelnud Eesti riiki "kisava tarakaniga, kes segab suurt karu".

Leonid Tsingisser on endine Tallinna linnavolikogu liige, pankrotistunud kullaärimees ja vene kogukonna arvamusliider.