„Ma olen uhke, et Yana Toom on valmis jätma oma koha Brüsselis – kus ta on Eestit suurepäraselt esindanud – ja võtma erakonna juhtimise raske töö ka enda peale, seni kuni mina täielikult taastanud. Seesugune poliitiline julgus kinnitab, et Eesti võibki lähiajal naispeaministri saada,” kirjutas Savisaar oma postituses.

Yana Toom nentis Delfile, et loodab, et tuleval laupäeval valitakse Keskerakonna esimeheks just tema. „Aga elu näitab,” lisas ta.

Kas Edgar Savisaar on Yana Toomile öelnud, et loobub kongressil kandideerimisest tema kasuks, Toom ei paljasta. Küll aga tunnistas ta, et hetkel on tal igal juhul plaan minna kandideerimisega lõpuni ja mitte loobuda kandideerimisest näiteks Edgar Savisaare kasuks.

Savisaare kandidatuur on praegu Keskerakonna esimehe kohale siiski üles seatud. Raimond Kaljulaid ütles seepeale, et Savisaar ei oleks pidanud minema kaotama. „Raimond Kaljulaid võiks vahet pidada oma avalikes nõuannetes Edgar Savisaarele – ta pole enam tema nõunik,” kommenteeris Kaljulaiu sõnu Toom. Kaljulaid ütles ka, et eelmiselgi korral kandideeris mitu inimest erakonna esimeheks, et saada võimalus kõne pidada, ja juba siis oli see tema hinnangul piinlik. „Ma suhtun Raimondisse suure sümpaatiaga, aga iga tekstiga ta vähendab seda,” kommenteeris Toom.

Toom kinnitas, et kui erakonna esimeheks peaks valitama ka Jüri Ratas, jääb tema ikka Keskerakonda. „Absoluutselt. Ma olen seda iga kord rääkinud: see on minu erakond, ma ei kavatse kuskile ära minna,” rõhutas Toom, kelle hinnangul jääb erakonda kindlasti ka Savisaar. „Kui see on minu erakond, siis tema erakond on see kahtlemata. Ta on selle üles ehitanud ja seda 25 aastat juhtinud, nii et kindlasti jääb ta keskerakondlaseks.”