Toom kirjutas oma Facebooki lehel pikalt resolutsioonist ning nimetas seda häbiks ja hiiglaslikuks veaks. Ta selgitas sealsamas oma vastuseisu põhjuseid.

"Esiteks see, et ühes dokumendis me käsitleme Venemaad ja ISIS-t. Venemaa on teatavasti riik, ISIS teatavasti ei ole ja selles osas on selge rahvusvaheline positsioon. Asjaolu, et me käsitleme nad sellisel viisil, tähendab kas seda, et Venemaa võrdub terroristliku organisatsiooniga või siis seda, et ISIS on riik. Ja selline lähenemine on täiesti aktsepteerimatu," kirjutas Toom.

"Resolutsioon kutsub üles suurendada finantseerimist ja kiidab heaks EastStratCom-i tegevuse. Minu hinnangul on see tegevus ebaprofessionaalne ja ei oma mingit mõju. Olles propaganda rapotri variraportör kultuurikomisjonis üritasin ma saada adekvaatset infot nende tegevuse kohta, kuid see ei õnnestunud - vastuseks arupärimistele sain kõlavaid lauseid propagandaga võitlemisest. Aga näiteks lugejate arvu ei saanud. Mille tulemusena meie komisjonis toetas raportisse minu ettepanekud muuta EastStratCom-i töö läbipaistvaks ning töötada välja kriteeriumid, mille alusel mõõdetakse nende efektiivsust. Kuni seda pole tehtud, ma ei saa olla nõus sellega, et me suuname maksumaksja raha projektile, mille tõhusust me isegi ei ürita mõõta," kirjutas Toom.

"Ma ei usu, et sellised resolutsioonid teenivad seatud eesmärki. Euroopa auditorium on piisavalt tark selleks, et hinnata media sisu ilma poliitiliste juhtnööre jälgimata," lisas Toom.

"Kui me tahame seista vastu propagandale, me ei tohi ise laskuda propaganda tasemele. Euroopa Parlament peaks selles debatis keskenduma sellele, kuidas muuta Euroopa projekt atraktiivseks meie kodanike silmis. Seda aga paraku ei tehtud," kritiseeris Toom.