30. juunil 2006 kohtus Savisaar USA suursaadik Aldona Wosiga. Tollal oli Savisaare suureks sooviks Eesti Raudtee tagasiostmine selle erastanud USA kapitalil põhinevalt firmalt BRS, sest BRS ei tahtnud müüa, ähvardas riiki kohtuga ja pidas riigi vastu meediasõda.

Eesti valitsuse sooviks oli Eesti Raudtee erastamisleping tühistada, mistõttu BRSile esitati neli süüdistust erastamislepingu rikkumise kohta. 22. juunil saatis BRS riigile oma vastuse, milles lükkas jõuliselt tagasi kõik riigi süüdistused.

Wos kirjutas Wikileaksi kaudu lekkinud USA saatkonna dokumendis, et kohtumine toimus Savisaare algatusel ning Savisaar oli kohtumisel palju leplikum kui nende eelmisel kohtumisel. Savisaar kulutas suurema aja kohtumisest Wosilt uurides, kuidas majandusministeerium peaks BRSi kirjale vastama. Wos soovitas riigil ja BRSil naasta läbirääkimistelaua taha ja lõpetada avalikkuses kaklemine.

Savisaar oli siiralt mures, kuidas BRSiga suhteid siluda. Erinevalt avalikkuses näidatud enesekindlusest tegi Savisaar üllatava ülestunnistuse. "Meie advokaadid on enesekindlad ja ütlevad, et kui asi läheb kohtusse, siis me võidame, kuid ma olen kindel, et BRSi advokaadid ütlevad neile sama... ja kes teab, kes lõpuks võidab."

Wosi hinnangul oli Savisaar BRSi jõulisest vastusest selgelt närviaetud. Ta kurtis korduvalt, et BRSi kirjas puudusid vihjed kauplemise tingimustele, mis võimaldaks kompromissi otsida. Savisaar rõhutas aga, et tema uks on edasisteks läbirääkimisteks alati avatud.

USA iseseisvuspäeva tähistamisel 29. juunil enne kohtumist Savisaarega lähenesid saadikule peaminister Andrus Ansip koos välisminister Urmas Paetiga ja kinnitasid, et nad soovivad kiiret lahendust ja survestavad Savisaart läbi rääkima.

Wos kirjutas, et kui eelmisel kohtumisel toetas Ansip Savisaart täielikult, siis selleks hetkeks oli näha mõrasid Eesti valitsuse ühtsuses. Saatkonnale tundus selge, et Savisaar ei hoidnud ei Ansipit ega Paeti toimuvaga kursis.

USA saatkond kohtus ka BRSi juhtide Chris Aadneseni ja Edward Burkhardtiga. Nemad kahtlustasid, et Savisaare lepitussignaalid pole siirad ning Burkhardt pidas võimalikuks, et Savisaar seab neile üles lõksu.

BRS oli kindel, et nende lobitöö Brüsselis ja töö Eesti ajakirjandusega paneb Eesti valitsuse piisavalt tugeva surve alla. Burkhardt lausus, et 29. juunil toimunud endise Eesti suursaadiku Soomes Priit Kolbre matustel rääkis Ansip 20 minutit BRSi tegevdirektori asetäitja Riivo Sinijärvega, et BRS näitaks vaidluses üles paindlikkust.

Kahjuks arvas Burkhardt, et "Selle vahe, mida poliitiline reaalsus ühelt poolt lubab Eesti valitsusel pakkuda ja mis oleks teiselt poolt BRSile vastuvõetav, on liiga suureks kasvanud". Burkhardt oli veendunud, et kohtus võidaks BRS mingite probleemidega.