Taoline lause esineb Wikileaksi kaudu lekkinud USA saatkonna 2006. aasta novembrist pärit dokumendis, mis analüüsis Eesti hakkamasaamist Euroopa Liidus. 

USA saatkonna väide Mihkelsoni katsest mõjutada Kasekampi tuli dokumendi lõpust, kus suursaadik Aldona Wos kirjutas omapoolse kommentaari Välispoliitika instituudi ja Rahvusvahelise Kaitseuuringute keskuse kohta, kaheldes nende sõltumatuses, sest mõlemaid rahastab riik.

Wos kirjutas, et kahe ja poole aastaga oli Eesti muutunud pigem Suurbritannia sugusest euroskeptilisest riigist Soome sarnaseks euroopasõbralikuks riigiks.

Dokumendi kohaselt nimetavad Eesti riigiametnikud Eesti käitumist Euroopa Liidus "pragmaatiliseks". Riigikantselei Euroopa Liidu asjade direktor Gert Antsu lausus, et väikese riigina mõistab Eesti, kui piiratud on meie võime Euroopa Liidus toimuvat mõjutada.

Kui Eesti vaoshoitud käitumise kohta rääkisid Eesti riigiametnikud, et see on hakanud Eesti tõsiseltvõetavust kasvatama, siis Antsu märkis, et Leedu häälekas reaktsioon eurotsooni mittevõtmisele "ei võitnud neile ühtegi sõpra". Wos kommenteeris seda omalt poolt, märkides, et eestlased loodavad selgelt Euroopa integratsiooni toetamise ja oma lahkarvamuste vaikse väljendamisega teenida välja "hea eurooplase" plusspunkte.

Oluliseks teemaks Eesti Euroopa Liidu poliitikas oli kompetentsete ametnike puudus, kuigi Antsu märkis, et on tekkimas teatud hulk Euroopa Liidu asjades kompetentseid ametnikke. Siiski jäi Euroopa Liidu teemaline analüütiline võimekus väga tagasihoidlikuks.

Marko Mihkelson kurtis, et värskete ideede puudus pole kusagil ilmsem kui välis- ja julgeolekupoliitikas. Tema arvates lämmatas Eesti keskendumine Venemaale huvi piirkonnast väljapoole jäävate riikide suhtes. Kui võrrelda Eesti häälekat Gruusia huvide kaitsmist Eesti peaaegu et vaikimisega Põhja-Korea, Lähis-Ida või Iraani teemal saab selgeks, et Venemaasse mittepuutuvatel teemadel eelistab Eesti järgida Euroopa Liidu üldist poliitikat.

"Meil pole midagi öelda Iraani või teiste maailma piirkondade kohta," sest liiga vähesed riigiametnikud omavad "kogemust väljaspool Eesti piire," lausus Mihkelson Eesti väikesele rahvaarvule viidates.