Wiesenthali keskuse üks esindajaid, dr. Shimon Samuels, kirjutas hiljutise viiepäevalise Malmö visiidi järel teravast toonis kirja Reepalu kohta, vahendas The Local.

Samuels solvus, kui Reepalu teatas peale esmaspäevast kohtumist, et julgeoleku tagamine on politsei ja Stockholmis asuva justiitsministeeriumi ülesanne. Üks kohtumise arutatud teemasid oli USA eeskujul vihakuritegude vastase üksuse loomine.

Reepalu teatas nimelt, et nad olid sel teemal kirjutanud kirja Rootsi justiitsministeeriumile, ent kuna vastust ei tulnud, siis teatas Reepalu, et äkki Wiesenthali keskus saaks kasutada oma mõjuvõimu eesmärgi saavutamiseks.

Wiesenthali keskuse mõjuvõimule viitamine aga ajas USA juudiliidrid väga tigedaks. Samuels kirjutas oma kirjas, et need kommentaarid "kõlavad kui 1930. aastate juudivastased vandenõuteooriad."

Reepalu oli varem kritiseeritud selle eest, et ta väidetavalt ei suutnud kaitsta Malmö juute ja tema meedias tehtud avalduste eest, mida tõlgendati kui tema arvamust, et Malmö juutide organisatsioon peaks Iisraeli hukka mõistma.

Samuelsi kirja järel ei suutnud aga seni end tagasi hoidnud Reepalu oma keelt enam hammaste taga hoida. "Ma olen kogu aeg öelnud, et on ohtlik, kui üks inimgrupp peab end teisest paremaks. Kui inimesed ütlevad, et meil on õigus võtta teie maa mingi tuhandeaastase jumalalt saadud lubaduse tõttu maa meile anda, siis see tekitab konflikte," lausus Reepalu.