Välisminister Urmas Paet ütles, et nii Euroopa Komisjon kui ka Euroopa Keskpanga hinnangu kohaselt on Eesti täitnud Maastrichti kriteeriumid euroalaga liitumiseks jätkusuutlikult, teatas välisministeeriumi pressitalitus.

„Euroalaga liitumist võimaldanud poliitikate järgimine on Eesti pikaajalise majanduspoliitika üks olulisi tulemusi,“ ütles Paet. Samuti märkis välisminister Paet, et Eesti on veendunud, et käesolevast kriisist väljub euroala tugevamana. „Toetame igati käimasolevat arutelu euroala ja kogu EL majanduspoliitikate koordinatsiooni süvendamise osas,“ lisas ta.

Kahepoolsetest suhetest rääkides ütles Paet, et Eesti hindab kõrgelt kaitse- ja julgeolekupoliitika-alast koostööd Saksamaaga, mis on viimase paari aastaga märgatavalt tihenenud. „Saksamaa on esimene riik, kes on osalenud kolmel korral Balti riikide õhuturbe tagamises,“ ütles Paet ja lisas, et tervitame Saksamaa valmidust seda ka tulevikus teha. "Eesti peab oluliseks tihedat suhtlust Eesti ja Saksamaa vahel. Nii on Saksa välisminister sel aastal Eestis juba kolmandal korral,“ märkis Paet.

Paet ja Westerwelle kõnelesid ka Eestist kui Euroopa Liidu IT-agentuuri asukoha kandidaatriigist.