Karistusseadustiku paragrahvi 308 alusel esitatud süüdistuse järgi jätsid Närska (59) ja Hainsoo (59)2006. aasta 21. aprillist kuni 29. maini arestitud nõuete alusel WT-le üle kantud raha edasi kandmata kohtutäituri arvele 5 780 871,79 kr ulatuses. Süüdistuse järgi asusid Närska ja Hainsoo nimetatud rahalisi vahendeid kasutama ja käsutama WT käibevahenditena, teatas Delfile Tartu kohtute pressiesindaja.

Kohtus uuritud tõenditega leidis tõendamist, et Närska ja Hainsoo asusid kasutama WT käibevahenditena raha, mis kanti kolmandate isikute poolt WT arvele ajavahemikus 21. aprillist kuni 29. mai 2006. Nad tasusid laekunud rahaga ostetava rapsiseemne eest, maksid elektri ja muude kulutuste katteks tehase igapäevase majandustegevuse raames.

Samas leidis kohtus tõendamist, et vara, mille kasutamist-käsutamist süüdistatavatele ette heidetakse, ei olnud täitemenetluses arestitud, arestitud nõuete katteks tasutud rahaliste vahendite kasutamiseks oli olemas sissenõudja ASi Pere Leib luba ning süüdistatavatele etteheidetava tegevusetuse suhtes puudus õiguslik kohustus. Süüdistatavad ei pannud oma käitumisega toime kuritegu ning puudub kuriteosündmus.

Menetlusosalised saavad tänase otsuse vaidlustamise soovist kohtule teatada seitsme päeva jooksul.