“Tal oli väga kahju, et ei saa ise kohale tulla, kuna peab just sel päeval üht auhinda vastu võtma,” ütles ETAle tellimust vahendanud BDG juht Peeter Rebane. “Kuid ta otsustas saata videosalvestuse tervitusega meie laulurahvale, mis jõuab kohale reede õhtul.”

Reede päeval saabub Eestisse ka Webberi esindaja Caroline Skidmore, kes soovib oma silmaga suurpidu näha ja Webberi laulu “Keegi pole üksi päikese all” esiettekannet kuulda.

Laulupeo kunstilise juhi Hirvo Surva sõnul jäi Webberi uudisteose õppimiseks võrreldes teiste ühendkoorilauludega kõige vähem aega, kuid lapsed teevad seda innuga.

Leelo Tungla sõnadele kirjutatud laul kõlab laulupeo lõpublokis koos kahe varasema Webberi looga, ühendkoore juhatab Eri Klas ja soleerib Tõnis Mägi.

Webberi loomingust esitavad ühendkoorid veel “Pie Jesu” tema Reekviemist ja laulu “Let Us Love In Peace” muusikalist “The Beautiful Game”.

Pärast uue laulu esiettekannet jätkub ühendkooride esinemine Olav Ehala “Kodulauluga”, millele järgneb katkend Rein Rannapi kantaadist “Ilus maa”. Pärast lõputseremooniat kõlab traditsiooniline Gustav Ernesaksa “Mu isamaa on minu arm” Kuno Arengu juhatusel.