"Poliitikast me ei rääkinud. Kõnelesime ainult jalgpallist, kuna tegemist on suure jalgpallisõbraga. Selle reisi eesmärk oli ainult see mäng, ei midagi enamat. Piirdusime vaid spordi ja sõbraliku viigiga," ütles Lilleküla staadioni VIP-loožis Orbániga ühise foto teinud ja põgusalt suhelnud Seeder.

Seda, et Ungari peaminister tuli Eestisse vaid Rahvuste liiga jalgpallimänguks, kinnitas ka valitsuse meedianõunik Triin Oppi, kelle sõnul suundus Orbán lennujaamast otse Lillekülla ja lendas pärast mängu tagasi Ungarisse. Peaminister Jüri Ratasega kohtuti samuti vaid staadioni VIP-loožis, kus koos mängu vaadati.

Seeder tunneb Orbánit isiklikult, sest nii tema juhitav Isamaa kui Orbáni tüüritav Fidesz kuuluvad kristlik-demokraatlikke ja konservatiivseid Euroopa parteisid ühendavasse Euroopa Rahvaparteisse.

"Oleme ühe poliitilise perekonna liikmed ja aeg-ajalt saavad Euroopa Rahvapartei juhid Brüsselis kokku. Tunneme teineteist ja kontakt on meil tõesti olemas," kinnitas Seeder.

Küsimusele, kas ühistel kohtumistel suhtuvad teised Euroopa Rahvapartei liikmeserakonnad õigusriigi põhimõtete õõnestamises süüdistatud Orbánisse kuidagi teistmoodi, vastas Seeder, et kui erakonna esimehed Brüsselis või mujal kokku saavad, siis räägitakse Euroopa probleemidest ja tulevikust avatult, sest need kohtumised on ilma meedia, diplomaatide ja ametnike juuresolekuta.

"Seal ei ole vaja esineda ei oma valijatele ega ajakirjandusele. Avaliku tähelepanu pinget ei ole ja see on alati teistmoodi formaat. Euroopa Rahvaparteisse kuuluvate erinevate riikide erakondade juhid on kõik nii kogenud poliitikud ja küpsed inimesed, et saavad väga hästi aru, et kõik need juhid on omaette isiksused ning nende taga on erakonnad oma soovide ja oma olukorraga, samuti riigid oma sisepoliitilise olukorraga," selgitas Seeder.

"Kohtumistel arutatakse avatult asju, räägitakse ka probleemidest, vastuoludest ja erimeelsustest. See ei ole aga kandunud üle isiklikuks negatiivseks hukkamõistuks. Seda, et Orbánit käsitletakse kuidagi teistmoodi, ma ei tunneta," kinnitas Seeder.

Viktor Mihály Orbán on Ungari peaminister alates 29. maist 2010. Ta oli peaminister ka aastatel 1998–2002.

Alates 2003. aastast on Orbán parempoolse Fideszi partei liider, parteijuhina tegutses ta ka aastatel 1993–2000. Alates 2002. aastast on ta Euroopa Rahvapartei aseesimees.