Kuigi puudub seadus, mis keelaks valimistel kandideerival isikul valimiste eel oma eetritööd jätkata, järgivad tele- ja raadiojaamad head tava ja selliseid isikuid eetrisse-ekraanile ei lase. 2005. aastal jätkavad saatejuhtidena nii isamaaliitlasest „Baari” saatejuht Peeter Võsa kui „Onu Raivo rännakute” reformierakondlasest saatejuht Raivo Järvi. Samuti ei kao ekraanilt „Hoia ja keela!” üks osaline, reformar Katrin Karisma.

Kahe aasta eest tõmbusid ekraanilt tagasi nii „Kes tahab saada miljonäriks?” respublikaanist saatejuht Hannes Võrno kui tema toonane erakonnakaaslane, „Teletaibu” juht Tarmo Leinatamm.

Kui Kuressaare linnapeaks pürgiv reformarist saatejuht Urve Tiidus 7. septembrist kuni 15. oktoobrini Kanal2 „Reporteri” eetris pole, siis tema kolleeg Peeter Võsa küll. Telekanali jurist-personalijuht Helle Ruili seletas Delfile, et Võsa ei lahku ekraanilt, kuna „Baari” puhul on tegu meelelahutusliku saatega. Samal põhjusel jätkavad ka Järvi ja Karisma. „Reporteri” puhul jätkavad nii Tiidus kui Võsa reporterite ja toimetajatena kaadri taga.

Valimiste päeval jäävad Karisma ja Järvi osalusega saated siiski eetrisse minemata.

Kuku raadio peatoimetaja Janek Lutsu sõnul välditakse sel moel vääriti tõlgendamisi. Nimelt pole valimisreklaami tegemine valimiste päeval lubatud. Eelmiste riigikogu valimiste ajal pidi TV3 just valimisreklaami sisaldava kordussaate pärast trahvi maksma.

Järvit võib näha ka ETV lastesaates „Kõige suurem sõber”, kuid ETV programmijuht Ainar Ruussaar ütles Delfile, et saade on sihitud lastele ning kordussaadete ärajätmine oleks pigem juuksekarva lõhki ajamine.

Kuku raadio poliitikutest saatejuhid, reformierakondlane Hannes Astok, Res Publica nimekirjas kandideeriv Juku-Kalle Raid ja sotsiaaldemokraat Hannes Rumm ei astu saadetes üles kahel valimistele eelneval nädalal. Kordussaateid, näiteks vanu “Keskpäevatunde”, kus osaliseks reformar Rein Lang, ära ei jäeta.

Kuigi Eesti Raadio töötajatest ei kandideeri keegi kohalikel valimistel, ütles Eesti Raadio juhatuse liige Sulev Valner, et nad võtsid valimistesse puutuva poliitika vastu juba kevadel: kandideerija esineb ainult valimisteemalistes saadetes, mujale neid külalisteks ei kutsuta. Sama põhimõtet järgib Ruussaare sõnul ka ETV.