Eelmise aasta viimase päeva seisuga elas maakonnas 41.353 elanikku, kellest 14.774 on linlased.

Kõige rohkem vähenes elanike arv Võru linnas, kust aasta jooksul lahkus või suri 417 inimest rohkem kui sisse kolis või sündis.

Kahe viimase aasta vältel on Võru linn jäänud 732 inimese võrra vaesemaks.

Ainsad Võrumaa omavalitsused, kus aasta jooksul elanikkond kasvas, olid Misso ja Meremäe vald. Kui 1999. aastal vähenes rahvaarv mõlemas vallas 30 inimese võrra, siis eelmisel aastal kasvas Misso elanike arv viie ja Meremäe valla elanike arv nelja inimese võrra.

Misso ja Meremäe valla rahvaarvu suurenemist võis põhjustada asjaolu, et suvel ja sügisel kirjutasid paljud inimesed end sisse valdadesse, mille elanikel oli õigus taotleda Venemaa soodusviisat, kirjutas ajaleht.

“Ei ole ülidrastiline, kuid on väga suur vähenemine,” hindas värskeid andmeid maavanem Mait Klaassen.

“Sellele protsessile ei näe muud lahendit kui tööhõivevõimaluste parandamine,” ütles Klaassen. Tema sõnul ei hakka lapsi enne rohkem sündima, kui vanematel on kindlus tuleviku ees.

1999. aastal läks maakonnas esimesse klassi 603 last, samal aastal sündis aga vaid 357 last.

Maavalitsuse rahvastiku arvestuse andmebaasi ja eelmise aasta märtsis korraldatud rahvaloenduse andmed erinevad umbes tuhande inimese võrra.

Kui maavalitsuse andmeil elas aasta viimase päeva seisuga maakonnas 41.353 inimest, siis rahvaloenduse andmetel oli kevadel maakonnas 40.334 elanikku.