"Igal juhul loodame konkurentsi pakkuda," ütles võistluse korraldaja lennubaasi instruktor nooremleitnant Uudevald. "Orienteerumine on juba kord selline spordiala, et tõde selgub alles finišis. Üllatusi võib alati tulla." Tema hinnangul võiks favoriitidele konkurentsi pakkuda eelkõige kopteripiloot nooremleitnant Lauri Malsroos, kes on orienteerumisega tegelenud juba 15 aastat, teatas kaitsevägi.

Võistluse favoriidid on Poola õhuväelased, kes on esindatud peaaegu rahvuskoondisega, kuid ka Belgia ja Inglismaa meeskonnad on tugevad.

Õhuväelased võistlevad suundorienteerumises individuaalselt ja võistkondlikul teatevõistlusel. Individuaalvõistluse rada meestel on 20 kontrollpunktiga ja 6,3 kilomeetrit pikk, naistel aga 15 kontrollpunktiga ja viis kilomeetrit pikk. Teatevõistluse rada on meestel pisut üle viie kilomeetri ja naistel üle nelja, kontrollpunkte on radadel vastavalt 14 ja 11.

Nooremleitnant Uudevaldi sõnul on võistlusrada keskmise raskusastmega, kus on nii metsa kui lagedat ala.

Võistlusest võtab osa 60 õhuväelast Belgiast, Saksamaalt, Poolast, Inglismaalt, Hollandist, Ameerika Ühendriikidest ja Eestist.

Eelmised NATO õhuvägede regionaalsed meistrivõistlused orienteerumises toimusid 2008. aastal Inglismaal.