"Enne valimisi sai valijatele lubatud, et kui ma parlamenti pääsen, siis ma selle koha ka vastu võtan," ütles Tulik BNS-ile.

Tuliku sõnul Võru uue linnapea isikut veel arutatud ei ole ning selles küsimuses võib midagi selgemat öelda järgmisel nädalal. "Häid kandidaate Võru linnapea kohale on mitu," lausus ta.

Praeguse valitsuse kaitseminister Jaak Aaviksoo sai 6. märtsil toimunud riigikogu valimistel Võru-, Valga- ja Põlvamaal 3484 häält. IRL esitas Aaviksoo uue valitsuse haridus- ja teadusministriks. Aaviksoo asendusliige Ülo Tulik sai riigikogu valimistel 996 häält.

Võru linnavolikogu valis IRL-i kuuluva Ülo Tuliku linnapeaks mullu 24. märtsil. Vahetult enne seda, 20. märtsil sai läbi tema viieaastane ametiaeg Võru maavanemana.

2009. aasta oktoobris toimunud kohalike valimiste järel moodustasid Võrus koalitsiooni Isamaa ja Res Publica Liit (IRL), Sotsiaaldemokraatlik Erakond, Keskerakond ja Rahvaliit. Aastaid Võrus võimul olnud Reformierakond jäi opositsiooni.

Mullu märtsis toimus linnas aga võimuvahetus ning võimuliidu moodustasid Reformierakond ja IRL. Pärast linnajuhtidele umbusalduse avaldamist valis volikogu linnapeaks IRL-i kuuluva endise Võru maavanema Ülo Tuliku ning kinnitas ametisse uue linnavalitsuse, kuhu kuuluvad kolm reformierakondlast ning üks IRL-i liige. Lisaks toetavad kaks Keskerakonnast välja astunud volikogu liiget võimuliitu.

Võru linnavolikogus on 21 kohta. Reformierakonnal on kohti kaheksa, IRL-il neli.