TV3 programmijuht Jüri Pihel ütles SL Õhtulehele, et telejaam võib koos miljonimängu saatemeeskonnaga juba esmaspäeval otsustada Võrno ekraanilt lahkumise. “Võrnoga tuleb järgmise nädala alguses mehejutt maha pidada,” lisas ta.

Põlva-, Valga- ja Võrumaal Res Publica esinumbrina kandideeriv Võrno ise arvestab võimalusega, et jääb saatest ilma.

“Kui TV3 tahab jääda nii apoliitiliseks, siis sabasulgede värvi säilitamiseks mind tõenäoliselt välja vahetatakse,” ütles ta ajalehele. “Kurb on siis, kui jään miljonisaatest ilma ega pääse ka riigikokku. Siis enam tagasiteed TV3 pole.”

Siiski loodab mees saadet kuni valimisteni juhtida ja tahaks seda ka edaspidi teha. “Kui ma riigikokku ei pääse, siis hea meelega jätkaksin saate juhtimist,” kinnitab Võrno. “Aga kui saan riigikokku, siis ma ei tea, mis edasi saab.”

TV3 tegevdirektor Toomas Vara on püüdnud Võrnot veenda riigikogust loobuma ja miljonimängule truuks jääma.

“Ütlesin Hannesele ausalt, et võime temast loobuda. Võrno aga loodab, et kui ta pääseb riigikokku, siis ei takista see teda miljonisaadet edasi juhtimast,” räägib Vara.

Seda ei välista ka Pihel ja Vara. Pihel toob paralleeli riigikogulasest näitleja Kaljo Kiisaga, kes on laupäeviti eetris seriaalis “Õnne 13”.

Miljonimängu saateid on ette salvestatud 2. veebruarini. Kui Võrnot ka välja ei vahetata, peab TV3 ikkagi vähemalt 2. märtsiks — valimistepäevaks — leidma temale asendaja. Muidu võib telejaam minna pahuksisse seadusega, sest saadet võib sel juhul käsitleda valimispropagandana.

Vara arvab siiski, et Võrno ei tohiks miljonisaadet juhtida juba varem, ajal, kui tehakse agaralt valimispropagandat ehk umbes kuu enne valimispäeva.

“Et olla korrektne ja mitte jääda kellelegi hammaste vahele, siis oleks mõistlikum ta kuuks ajaks maha võtta,” ütles tegevdirektor.

Kui Võrno saatest ilma jääb, teab Pihel nelja-viit inimest, kes saatejuhti võivad asendada. Siiski pole ta ühegagi neist veel uuest tööst rääkinud. “Sama head saatejuhti nagu Võrno ei leia me kindlasti,” ütles Pihel. Ta nägi suurimat ohtu selles, et televaataja ei pruugi uut tšekkidejagajat omaks võtta. Siis langeb saate vaadatavus. Novembris jälgis iga saadet keskmiselt 344.000 inimest.

Seni on TV3 loobunud uudistesaate juhi, Keskerakonna nimekirjas kandideeriva Enn Eesmaa näitamisest ekraanil. Eesmaa loeb ekraani tagant ainult välisuudiseid.